Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни пропонують відкрити на березі озера ще один ресторан

П'ятниця, 27 травня 2016 14:26
На сайті ТМР зареєстровано електронну петицію, у якій автор просить підтримати ідею відновлення на березі Тернопільського озера ресторану-кафе «Поплавок», який був споруджений ще у 50-их роках і був одним з найулюбленіших місць відпочинку місцевих жителів.

Заклад розташовувався на береговій лінії біля самої води, а над водою від нього була велика дубова тераса. Сьогодні мало хто знає про нього, адже зараз в мережі Інтернет можна знайти лише декілька фотографій цього колись затишного місця, поряд з яким офіційно працював перший пляж у Тернополі - "Ближній пляж".

«На сьогоднішній день місце стоїть закинутим, але від ресторану залишилася будівля, яка стоїть пусткою та потребує ремонту. Точна адреса розташування невідома, але споруда і ця територія знаходиться на протилежному березі озера, неподалік ресторану "Хутір", там полюбляє збиратися молодь, а також є невелика площадка, де активно паркують автомобілі.

Пропоную прикласти всіх зусиль для відновлення закладу харчування та відпочинку в оригінальному вигляді, відповідно історичного плану, адже архітектурно приміщення колишнього ресторану має історичну цінність періоду 50-х років минулого століття, було збудовано в стилі сталінського ампіру. Також закликаю унеможливити будівництво будь-якого іншого об'єкту (за виглядом/планом/масштабом/призначенням) на цьому місці», - пише автор електронної петиції Олег Базар і додає, що непогано було б також відновити пляж поблизу, адже там дуже вдале місце для розташування подібного відпочинку та розваг.

Підтримати ідею можна ТУТ. Якщо ініціатива набере 250 підписів, її розглянуть на виконкомі ТМР, де й приймуть рішення щодо подальшої можливості реалізації запропонованого проекту.

Руїни будівлі літнього ресторану-кафе "Поплавок", який не діє вже майже 30 років:

bb50b63e4d59e4705eb69c11d5436c21

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ