Читайте нас в соціальних мережах

У дворику музею політичних в'язнів, що в центрі Тернополя, сьогодні лунатимуть бандерівські мотиви

Середа, 25 травня 2016 17:00
Усіх небайдужих тернополян та гостей міста запрошують сьогодні о 18.00 год. прийти у дворик музею політичних в’язнів і вшанувати героїв, які віддали своє життя за волю України. Тут відбудеться бардівський вечір «Чуєш сурми грають».

- Під час заходу, приуроченого Дню Героїв, лунатимуть історичні героїчні пісні часів національно-визвольної боротьби. Кожен тут зможе відчути неймовірну атмосферу та вшанувати героїв, що полягли за Україну, - кажуть ініціатори патріотичного вечора. - Організовують захід Молодіжна міська рада спільно з громадськими організаціями міста за сприяння Відділу сім’ї та молоді ТОДА.

У програмі заходу «Чуєш сурми грають» - виступи гітаристів Назара Сарабуна (гурт «Новимний Кудень») та Сергія Волянюка (член ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес»), а також соліста групи «Фа-Мажор» Ореста Кутраня тощо.

Початок бардівського вечора – о 18.00 годині за аресою: м. Тернопіль, вул. Коперника 1. Вхід вільний.

Довідково:

«Історико-меморіальний музей політичних в’язнів», як відділ Тернопільського обласного краєзнавчого музею відкрито й освячено 14 жовтня 1996 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ідея створення музею належить краєзнавцю, археологу, директору Інституту національного відродження — Ігорю Ґереті. Його підтримали колишній директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Венедикт Лавренюк, обласна Спілка політв’язнів і репресованих та обласне товариство «Меморіал» імені Василя Стуса. Власне тоді і було відкрито першу експозицію, яка розміщувалась лише у кількох камерах.

Станом на сьогодні виставкові зали музею розміщені у 28-ми камерах колишнього слідчого ізолятора радянської спецслужби. Будівля, в якій розташований музей, була побудована на базі підвалів будинків XVII та XIX століть у 1944-1947 роках німецькими військовополоненими. Вона перестала використовуватись як приміщення для спецслужби у 1986 р., а сама внутрішня тюрма, розпочинаючи із кінця 1970-х – початку 1980-х, втратила своє функціональне призначення.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ