Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль очищують від незаконних будівництв

Вівторок, 24 травня 2016 16:22
Відділ державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Тернопільської міської ради проводить перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

І відразу виявили перші порушення.

«Архбуд-контролели» знайшли порушення у торгового об’єкту за адресою бульвар Д.Галицького.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, під час виїзду на місце представники відділу ДАБК виявили, що на згаданому об’єкті ведуться будівельні роботи - збудовані капітальні стіни з газоблоків на монолітному фундаменті, що проводились власними силами підприємцем без відповідних дозвільних документів органів держархбудконтролю, без проектної документації. Директором підприємства були надані лише договір на оренду землі та паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності торгового павільйону.

Зважаючи на порушення, відділом ДАБК вжито заходи реагування - притягнуто керівництво ПМП «Даймон» до адміністративної відповідальності та видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт на даному об’єкті, які не відповідають законодавству.

З свого боку, міський голова Сергій Надал зазначив, що це лише початок, а головна мета – повністю очистити Тернопіль від незаконного будівництва.

«Після передачі функцій архбудконтролю на місця нарешті почнемонаводити лад з будівництвом у Тернополі. Тепер цими правами наділена громада і в цьому плані буде більше контролю, тому що, один-єдиний орган буде надавати і містобудівні умови, і контролювати саме будівництво, і завершення будівництва, і введення в експлуатацію, - зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року у Тернополі було укладено меморандум про передачу функцій архбудконтролю та дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України Тернопільській міській раді.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ