Читайте нас в соціальних мережах

У «промзоні» Тернополя учні шкіл вчилися вести вуличний бій (фоторепортаж)

П'ятниця, 13 травня 2016 14:00
Як вести бій не «по-кіношному» - навчали тернопільських учнів на військовому вишколі.

Черговий військово-патріотичний вишкіл для школярів Тернополя, організований тернопільським осередком ВМГО «Сокіл», відбувся вчора, 12 травня. Захід пройшов під патронатом народного депутата України від ВО «Свобода» Михайла Головка.
- Попередньо ми організували зустрічі з бійцями АТО у тернопільських школах № 2, 6, 22, були також учні тих шкіл, кого це зацікавило, – розповів Ілля Семенець, керівник Збаразького осередку ВМГО «Сокіл», організатор вишколу. – Це був більш-менш стандартний вишкіл по азах тактики бою. Тобто учні проводили стійки, проводили стрільбу, вчилися пересуватися малими групами, вчилися займати кругову оборону і реагувати на метання гранати. Крім того, була ще фізична підготовка: учні качали прес, віджималися.
За словами організаторів, участь у вишколах беруть учні 10-11 класів. Основна мета – показати реальність ведення бою, дуже відмінну від тієї, яку показують у голлівудських фільмах.
- Це та молодь, яка має зараз хоч трошки вийти із екранів комп’ютерів, інших гаджетів, трішки побути на природі, чогось повчитися і фізично загартуватися, – продовжив Ілля Семенець. – Такі вишколи будуть постійно проводитися для теперішньої молоді через те, що ми маємо зробити нашу націю міцною і готовою до того, що агресор, який зараз прийшов на нашу територію, може появитися і в нас. І, можливо, доведеться в руки взяти автомат і стати захистити себе, свою маму, свою сестру, своїх рідних, свій дім.
До слова, під час вишколів учасники мають можливість потримати в руках справжній автомат (використовуються масово-габаритні макети автоматів Калашникова), а також побувати у промзонах Пивзаводу (Збаразький осередок) та Комбайнового заводу (Тернопільський осередок), де найчастіше відбуваються вишколи такого характеру.
Участь безкоштовна, однак повправлятися у веденні реальної тактики бою можуть школярі віком від 14 років. За детальною інформацією про чергові вишколи та заходи ВМГО «Сокіл» звертатися безпосередньо до її представників.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар