Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі зацвіли магнолії (фото)

Середа, 13 квітня 2016 14:05
Тернополяни в соцмережах діляться фотографіями цвітіння магнолій, які зачаровують своєю красою та ароматом. Їх у місті не так вже й багато, але усі вони викликають захват.

Так, перша квітка магнолії у нашому місті цьогоріч зацвіла ще на Благовіщення. 7 квітня. Тоді її побачили мешканці Східного масиву – «аристократи рослинного цвіту» (як магнолію називають екологи) розквітли на вул. Лесі Українки. Зараз студентів цвітом радує ще й невеличке деревце, що росте у внутрішньому дворі головного корпусу ТНПУ ім. В. Гнатюка. Красиві магнолії можна побачити і на вул. Миру. Крім того, минулоріч в центрі Тернополя вперше зацвіла рожево-білим цвітом магнолія Суланжа, яка і сьогодні привертає увагу усіх, хто проходить повз пам’ятник Незалежності.

Кажуть, що ця надзвичайна рослина бачила ще динозаврів. Відомі факти її росту ще в епоху мезозою, а це 18 000 000 років тому. Диво настає в час, коли магнолія зацвітає. Майже жодного листочка немає на її деревах, а магнолія рясно усипана великими, красивими, ароматними білуватими квітами.

Та, на жаль, багато людей, не задумуючись, нищить ці прекрасні рослини, відламуючи собі по гілочці та сподіваючись, що вона зацвіте й у нього на присадибній ділянці. Насправді ж така думка є хибною, адже розмножується магнолія насінням, живцюванням і за допомогою щеплення.

m1m1

m1m2

фото: Яніна Чайківська

Коментарі  

0 #1 ЛенКА 13.04.2016, 14:35
яка красота! :D
Скарга

Додати коментар