Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни пропонують змінити назви вулиць, які носять імена російських солдатів

Четвер, 24 березня 2016 15:23
Тернополяни щодня продовжуть «штормувити» мерію, ініціюючи нові ідеї, що стосуються життя міста. Так, на сайті електронних петицій з’являються різні пропозиції, іноді доцільні, а часом і абсурдні.

Так, вчора жителька міста Анастасія Яремко запропонували застосувати Закон України «Про декомунізацію» до трьох вулиць у Тернополі. Йдеться про вул. Танцорова, Чалдаєва та Живова. За словами авторки петиції, вони названі в честь солдат окупаційної червоної армії росіян-комуністів:

«Танцорова Григорія - росіянина, уродженця села Золоте, нині Червоноармійського району Саратовської області;

Живова Анатолія - росіянина, уродженця с. Кузьмищево Таруського району Калузької області;

Чалдаєва Віктора - росіянина, уродженця станції Зілово (сьогодні — село Аксьоново-Зіловске) Читинської області», - додає «загуглену» інформацію місцева мешканка.

Підтримати її ідею можна ТУТ. Поки ж тернополяни не надто активно висловлюються «за» цю ініціативу (підписали її поки лише 6 осіб). Користувачі соцмереж вважають, що ці відомі в місті люди брали участь у боях за звільнення Тернополя у 1944 році і заслуговують на пошану.

Коментарі  

0 #3 мутабор 25.03.2016, 17:23
цікаво шо то за "тернополяни" такі???? причому тут росіяни, і ті люди які воювали за Тернопіль. це зовсім різні речі ! а от як би Танцоров був Синігальцем, то все булоб добре ?
Скарга
+1 #2 марія 25.03.2016, 07:06
Давайте вже не опускаємося до плінтуса. Ці хлопці не прийшли добровільно вбивати тернополян. була війна....Вони теж чиїсь діти .. .. .
Скарга
+1 #1 Віталій 24.03.2016, 23:09
Автору потрібно мізків додати , люди віддали своє життя у визвольних боях за наше місто , і місце їх народження апріорі не важливе. Чи в нас вже поширене " Вишиватництво" ?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ