Читайте нас в соціальних мережах

"Сірниковий майстер" з Тернополя везе у Торонто унікальний портрет Кобзаря (фото)

П'ятниця, 11 березня 2016 16:30
Тернопільський майстер народних художніх промислів об’ємного моделювання із сірників Мар’ян Вархолік продовжує радувати своїми роботами усіх прихильників декоративно–прикладного мистецтва не лише на рідній землі, але й далеко за океаном.

Так, вже зовсім скоро – 18 березня у канадському Торонто в Канадсько-Українській мистецькій фундації відкриється виставка Мар’яна Вархоліка. На ній умілець, який вже декілька місяців працює та навчається в Канаді, представить свої 14 робіт із сірників.

Серед них буде і унікальний портрет Тараса Шевченка, який нещодавно завершив талановитий тернополянин (на фото, - авт.). Сам Мар’ян відкрив для себе новий різновид хобі – написання із сірників художніх полотен зовсім нещодавно, втім вже має у власному доробку декілька сірникових картин. Для створення портрета великого Кобзаря майстру знадобилося чимало часу та понад 15 тисяч сірників.

- У своїх роботах використовую різні технології, практикую і власні. Не хочу, аби мої роботи перегукувались чи були схожими до творінь інших «сірникарів», - говорить Мар’ян Вархолік.

Усього в доробку Мар’яна понад 40 сірникових робіт. Почалося його захоплення під впливом Євро’2012 із створення із сірників міні-копій найбільших стадіонів України. Церкви теж стали для його «сірникового» мистецтва провідною темою. В майстра є бажання виготовити маленькі копії всіх найвідоміших у краї храмів. Захопився й будівлями залізничних вокзалів. Так, завдяки незвичному хобі Мар’ян перетворює звичайнісінькі сірники на неймовірні шедеври: замки, фортеці, стадіони, музичні інструменти, церкви.

Коментарі  

0 #1 Кореш Руслан 12.03.2016, 14:36
Харош так тримати!)
Скарга

Додати коментар