Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни вимагають розширити дорогу до лікарні, де через затори «швидкі» втрачають час

Вівторок, 01 березня 2016 14:16
На вулиці Клінічній біля Тернопільської обласної лікарні через затори на дорозі карети швидкої допомоги втрачають по 15 хвилин дорогоцінного часу – вільною для руху транспорту є лише одна смуга.

«Навіть із увімкненими сиренами проїхати дуже важко», – розповів журналістам «Народного контролю» водій «швидкої» Ігор. За його словами, іноді доводиться зупинятися посеред дороги та нести хворого на носилках.

«Якщо людину вчасно не доставити у відділення – це може вартувати їй життя. Ми неодноразово зверталися до місцевої влади, аби включили цю вулицю в план реконструкції, але безрезультатно», – повідомила головний інженер Тернопільської обласної клінічної лікарні Ольга Михайлівна.

Водночас  у міській раді переконують: проблема не лише через вузьку дорогу, а й через безсовісних водіїв, які паркують авта у недозволених місцях.

«Водії, грубо порушуючи правила дорожнього руху, залишають свої транспортні засоби у місцях, де стоянка заборонена», – коментує головний інженер відділу технагляду Тернопільської міськради Ярослав Копча. І додає: у перспективі є можливість завдяки реконструкції розширити проїзну частину на вул. Клінічній.

«Потрібно виготовити відповідну проектно-кошторисну документацію і  передбачити кошти у бюджеті», – пояснює чиновник.

Щоб провчити водіїв-порушників, журналісти «Народного контролю» викликали поліцію. Ті переписали номерні знаки автомобілів, що стояли під знаком «зупинка/стоянка заборонена», і передали записи разом із фото в управління.

Також журналісти зареєстрували електронну петицію для збору підписів тернополян щодо необхідності ремонту Клінічної (http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/206).

«Я звернувся в управління житлово-комунального господарства з проханням і пропозицією щодо реконструкції дороги до лікарні. Як член бюджетної комісії міськради, всіляко сприятиму, щоб з бюджету виділили кошти на реконструкцію вулиці Клінічної», – запевнив і депутат Тернопільської міськради від «Народного контролю» Петро Болєщук.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ