Читайте нас в соціальних мережах

Виявлену на Театральному майдані ретро-карту області виріжуть і помістять туди, де захочуть тернополяни

Середа, 17 лютого 2016 17:53
Про це сказав очільник міста Сергій Надал. Сталось це після того, як йому почали закидати «негосподарські» рішення стосовно побудови МАФів на центральній площі Тернополя.

Нагадаємо, днями після знесення кіосків на Театральному майдані на стіні за МАФами «вигулькнув» барельєф карти області ще «донезалежних» часів. Цей факт дуже втішив місцевих жителів, які надіялися, що тепер у самісінькому центрі міста з’явиться ще одна цікавинка, яку дотепер з незрозумілих причин приховували від людського ока. Однак, у відділі земельних ресурсів пояснили – кіоски не зникнуть з площі, їх просто реконструюють, об’єднавши в один більший. Мовляв – все згідно закону, адже підприємець оплатив оренду і в праві «осучаснювати» торгові площі.

Тим часом в службі містобудівного кадастру запевняли, що знайдений барельєф жодної культурної цінності немає, адже це звичайна прикраса дошки оголошень, де раніше кріпили плакати з кінотеатрів. Позаяк, її таки вирішили зберегти, аби тернополяни та гості міста мали доступ до карти.

Міський голова Сергій Надал дав доручення управлінню архітектури міськради спільно з відділом зв'язків з громадськістю вивчити громадську думку щодо нового місця розташування цього барельєфу. У мерії закликають тернополян надавати пропозиції, побажання, власні ідеї щодо нового місця розташування історичної карти на електронну пошту:[email protected].

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ