Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян просять сьогодні не ставати відьмами і привидами

Субота, 31 жовтня 2015 15:29
У ніч з 31 жовтня на 1 листопада святкують стародавнє кельтське свято – Хеловін.

Свято зароджене ще у язичницькі часи, мовляв в ніч на Хеловін межа, яка відокремлює світ живих від світу мертвих, стає настільки тонкою, що душі померлих безперешкодно проходять у наш світ.

У США Хеловін – одне з найулюбленіших свят, що за популярністю ледве поступається навіть Різдву. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада на вулицях міст можна побачити натовпи як дорослих, так і дітей, переодягнених у відьом, привидів та іншу нечисть.

Втім, Хеловін в Америці давно перетворився на подію насамперед комерційну.  В Україні Хеловін став популярним лише кілька років тому. Популярності він набуває і у Тернополі. Однак не всі тернополяни є прихильниками такого свята. Члени товариства українських-студентів-католиків «Обнова» закликають у соціальній мережі не святкувати Хеловін та наводять ряд аргументі:

«Я не святкує HALLOWEEN тому, що бачив смерть і кров, не хочу мати з цим нічого спільного». Або «Я не святкує HALLOWEEN тому, що в нас це не свято, а збочена інтерпретація», «Я не святкує HALLOWEEN тому, що ходжу у неділю, до церкви», «Я не святкує HALLOWEEN тому, що це не свято, це ідолопоклонство»

Фотографії з такими написами студенти-католики активно поширюють у соціальних мережах та сподіваються на підтримку тернополян.

Також тернопільські священики просять молодь не захоплюватися переодяганням, бо, кажуть, нічого спільного з християнством такі маскаради не мають. Мовляв  слово «свято» походить від слова «святий». А вся ця нечиста сила, яку хоче показати молодь, не має жодного зв’язку зі  святом.

TgCPqc6T7H4

GZ9f1a9Dx g

PGa2S3AWGDc

FZvU mIAis0

xVooRPfI1A4

 

 

 

Коментарі  

0 #2 abc 01.11.2015, 21:58
Двох Ір та Соломію а особліво Наталлю тема добряче відтрахати кінчити на обличчя та пофотати і вікласти у фейсбук ЩОБ ху*ня сміття релігійне не лізло до макітр тупих!!!
Скарга
0 #1 Макс 31.10.2015, 15:58
Релігія пхає всюди свої кігті і нікуди без неї... В що хто вірить - ваша справа, не нав'язуйте власних РЕЛІГІЙНИХ переконань іншим! Кожен має право на свободу віросповідань (ідолопоклонінн я і тому подібне)! Церква відокремлена від держави! пам'ятайте
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ