Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відзначили професійне свято художників (фото)

П'ятниця, 09 жовтня 2015 21:08
З нагоди Дня художника, що традиційно відзначають у другу неділю жовтня, сьогодні на Театральному майдані відбувся художній пленер. Захід організували за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

За словами кандидата у депутати до обласної ради від «Солідарності» Олександра Смика, участь у заході взяло близько 300 учасників.

«До нашого пленеру «Розмалюй світ кольорами веселки» долучились 4 вищих навчальних заклади, де є мистецькі відділення. Це одна група, яка готує конкурсні роботи, інша – це загальноосвітні школи, які просто презентують свої роботи тут, - розповів Олександр Смик. – Усі, хто сьогодні прийшов
сюди, мають можливість придбати солодкі пряники у вигляді палітри. Кошти, вилучені за гостинці, будуть передані на благодійність».

Також захід відвідав кандидат на посаду міського голови Тернополя від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Вонс.

«Я переконаний, подібні заходи потрібно організовувати якомога частіше, адже тут відкриваються справжні таланти, яких у Тернополі чимало. Ці діти потребують підтримки – як суспільної, так і фінансової, - зазначив він. – Також, користуючись нагодою, хочу привітати з прийдешнім професійним святом усіх художників та митців».

 Наприкінці пленеру його учасники склали єдину картину зі всіх сьогодні створених, а також отримали подарунки для професійної діяльності.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ