Читайте нас в соціальних мережах

Студенти тернопільських вишів виграли всеукраїнський агрохакатон і допомагатимуть фермерам впроваджувати інновації

Середа, 23 вересня 2015 17:16
У Тернополі визначилися переможці всеукраїнського агрохакатону «Agro IT-Booster Hackathon», участь в ньому взяли ІТ-спеціалісти з різних куточків нашої держави. Кращою серед учасників виявилася тернопільська команда FarmFactor від компанії JSSolutions, яка складається зі студенів ТНЕУ та ТНТУ.

Під час заходу айтішники з Києва, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців та Вінниці представляли свої проекти, які покликані полегшити й пришвидшити прийняття правильних і завідома успішних рішень та спростити життя аграрних компаній, оптимізувавши їхню роботу.

Переможців обирало професійне журі, в складі якого були відомі в Україні ІТ-фахівці, науковці Київського аграрного університету та Тернопільської «Політехніки». Організатором триденного заходу, де переплелися сучасні ІТ-рішенення та аграрний сектор економіки, виступила компанія IT-BOOSTER. Ідея і загальна організація цієї непересічної для Тернополя події належить відомому громадському активісту, керівнику старт-ап-інкубатора «Континіум» Володимиру Бурому.

Загалом було відібрано вісім проектів, які заслуговують на особливу увагу та є цікавими для сільськогосподарської сфери. А от автори трьох найкращих робіт отримали право на впровадження своїх ідей в аграрне виробництво і грошові нагороди від партнерів цього оригінального марафону.

- Далі ми будемо створювати тернопільський ІТ-кластер, який буде спеціалізуватися на ІТ-рішеннях в агросекторі. Таким чином, ми постараємось науку та бізнес об’єднати заради створення інновацій у сфері економіки, яка є визначальною на Тернопільщині, - поділився планами на майбутнє керівник Тернопільського старт-ап інкубатора Володимир Бурий.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ