Читайте нас в соціальних мережах

Нігерійці, білоруси, молдовани, поляки, угорці та ще дві сотні українських борців змагалися на ХХV Меморіалі Сцібайла у Тернополі

Вівторок, 21 листопада 2017 13:45
На два дні до Тернополя на традиційний, а цього року ювілейний, ХХVМіжнародний Меморіал тренера Богдана Сцібайла з вільної боротьби з’їхалися юнаки та дівчата 2000-2010 р.н.

Представники п’яти країн Європи та представники Нігерії взяли участь у спортивному дійстві.

Масштабна спортивна подія, яку уже добре знають у борцівському колі не тільки Тернополя та України, зібрала більше 250 учасників. Свої команди на Меморіал привезли тренери з Білорусії, Молдови, Польщі та Угорщини. До нашого міста з’їхалися і два десятки команд з різних регіонів України.

У складі одного з угорських клубів участь у турнірі взяли три представник африканського континенту. Зокрема, на килим виходили громадяни республіка Нігерія.

У другий день змагань, 19 листопада, відбулися фінальні поєдинки учасників турніру. Спортсмени боролися за «бронзу», «срібло» та «золото» у різних вагових категоріях.

- Сьогодні ми маємо рекордну кількість учасників, такого за час проведення Меморіалу ще не було. Один із головних доказів тому – висока представницька участь команд з-за кордону. Традиційно до нас приїхали з Молдови, Білорусії і Польщі, яка зокрема представила і кадетську збірну. Окрім того, вперше до нас приїхали борці з Угорщини, - розповів організатор, син Богдана Сцібайла – Ігор.

Високий рівень організації та гостинний прийом відзначили і делегації з інших країн. Гості запевнили, що на спортивні змагання до себе навзаєм запрошуватимуть тернополян.

Кожен із поєдинків оцінювали судді високої кваліфікації, за результатами змагань розділилася і турнірна таблиця. Під час церемонії нагородження переможці отримали пам’ятні медалі та дипломи.

Організатори турніру висловлюють щиру подяку генеральному спонсору турніру – керівнику фермерського господарства «ГАДЗ» та ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Герою України Петру Гадзу. Пригощали учасників ресторани «Клуб файного міста» та «Балагур», а готель «Галичина» забезпечив проживанням. Також до проведення змагань долучились «Креатор Буд», «Українська пожежно-страхова компанія», товариство «Гірничо-добувна промисловість», «Алігатор», «Подоляни», «Молокія», «Тернобільбуд», «Технобудцентр», «Борщівська аграрна компанія», «Здорова Вода», мінеральна вода «Вишнівецька», «Ласунка», «Опілля», «Спортландія», «Гладіатор». 

ХХV Міжнародний Меморіал Богдана Сцібайла відбувся за сприяння народних депутатів України Ігоря Побера, Миколи Люшняка, Романа Заставного, голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, а також депутата Тернопільської міської ради Івана Зіня.

 

Додати коментар