Читайте нас в соціальних мережах

17-річний тернопільський боксер Захар Степанов став майстром спорту України

Неділя, 02 липня 2017 13:35
У 18-му Турнірі з боксу серед молоді пам’яті Євгена Кужельного у Хмельницькому, почесне звання – «Майстра спорту України» та статус найкращого боксера країни здобув 17-річний Захар Степанов.

Традиційний Турнір з боксу серед молоді пам’яті Євгена Кужельного проходив у Хмельницькому з 26 червня по 2 липня. Місцевий спортивний клуб «Епіцентр» цьогоріч «приймав» команди найсильніших спортсменів з Молдови та України. Позмагатися у Турнірі до Хмельницька вирушило 6 тернопільських боксерів вікової категорії 17-18 років, з яких Майстром спорту України серед молоді став 17-річний тернополянин Захар Степанов.

– До змагань я тренувався інтенсивно – 2-3 рази на день відвідував заняття із боксу. Тренуванням я приділяв велику увагу, тож на тиждень виходило до 20 таких відвідин спортивного комплексу. Готував мене до турніру мій тренер – Роман Діткун. На самому чемпіонаті я дуже сильно хвилювався, проте пам’ятав, що варто вірити в себе і ніколи не здаватися. Я поставив собі за мету виграти цей турнір і стати майстром спорту. Спортсмени, котрі прибули на змагання з усієї України, були дуже добре підготовлені до змагань – кожен хотів перемогти. Зі мною бились навіть чемпіони України, – наголосив Захар Степанов.

Молодий чемпіон також додав, що займатися боксом почав за настановою батька віце-президента федерації боксу області Євгена Степанова. Саме батько є основним наставником для хлопця, адже його пораду та підтримку юнак відчуває на кожних змаганнях.

Захар Степанов вже шостий рік тренується в тернопільському спортивному комплексі «Поєдинок» у палаці спорту, що на Східному. До Турніру в Хмельницькому хлопця готував його тренер Роман Діткун.  

–  26 числа ми приїхали до Хмельницького на Турнір, заселялися, було зважування. 27-30 червня – хлопці «боксували», а 1-го липня був фінал. Захарові у півфіналі попався дуже серйозний суперник із Харкова, проте перемога таки залишилась за нами. Я вже 5 років треную не тільки молодь, але й спортсменів старшої вікової категорії. Попередніми роками наша область також здобувала перемоги, зокрема й серед юніорів. До мене приходять тренуватися хлопці 12-13 років, яких «дотреновую» до віку 17-18 років, які вже готові показати свою силу, - розповів тренер СК «Поєдинок»  Роман Діткун. 

Тренер наголосив, що дуже пишається хлопчиною, адже Захар не вперше здобуває для Тернополя перемогу -  у 2015 році юнак став чемпіоном України з боксу серед юніорів. Відносно планів на майбутнє, Роман Діткун не планує нічого надалі, проте думає, що наступним для його вихованців може стати серпневий Міжнародний турнір з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків.

Анна Семенків

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ