Читайте нас в соціальних мережах

Дівчата з регбійного «Універ» завоювали лаври на Всеукраїнській Універсіаді у Хмельницькому

Субота, 24 червня 2017 08:56
На XII Всеукраїнській Універсіаді з регбі-7 студентки з тернопільського «Терену» не тільки найсильнішим українським регбісткам тернопільську показали силу, але й третє переможне місце для команди вибороли.

Разом із гравцями РК «Терен» від ТНЕУ, на Всеукраїнській Універсіаді у Хмельницькому 21 та 22 червня змагалися команди студентів-регбістів із Києва, Харкова, Львова та Одеси. Від тернопільського клубу «Терен»  грало 3 команди – одна чоловіча та дві жіночі. Саме жіноча команда «Універ» зайняла у турнірі третє місце серед семи команд-суперниць. Чоловіча команда перемоги не здобула, проте також зайняла гідне сьоме місце.

- Гравці з «Терену», які взяли участь у нещодавній Всеукраїнській Універсіаді, є студентами ТНЕУ. Суперниками нашої регбі-команди у цій вищій лізі України із регбі-7 були дуже сильні й професійні гравці. Наші дівчата спромоглися зайняти серед таких сильних команд третє місце. Ми, можна сказати, вперше посіли таке почесне місце. Це величезний успіх для «Терену», адже це означає, що підростають наші нові гравці, які почали добре грати, – поділився успіхом  граючий тренер регбійного клубу "Терен" Володимир Крутовський.

Пан Володимир наголосив, що серед усіх регбійних команд Тернополя, команда із ТНЕУ є найкращою. Завдяки цьому студенти можуть захищати честь Тернополя у вищій лізі. Кожен гравець відповідально ставиться до підготовки до змагань, та й ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий всіляко підтримує молодих чемпіонів.  Проблема лише в тому, що гравці «Терену» – здебільшого аматори, які змушені самотужки забезпечувати себе базою для тренування. Через те, що мало гравців, хлопці й дівчата ще не мають сили змагатися з командами суперліги.

Ми не професійна команда, а лише любителі регбі – аматори. Ми є командою, яка сама себе, по суті, робить. Самі граємо, самі платимо. До РК «Терен» ходять і 30-річні хлопці, і 16- річні спортсмени. У кожного є своє життя, свої проблеми – хтось працює, хтось вчиться. Не всі мають час на регулярні часті тренування. Якщо ж порівняти вищу лігу напівпрофесійних команд з інших міст – вони забезпечені  базою для тренування та зарплатнею. Саме такі найсильніші лідери українського регбі приїхали й на Універсіаду до Хмельницька. Їм не треба переживати, де взяти гроші на харчування, проїзд та де тренуватися, – зазначив тренер РК «Терен».

Володимир Крутовський дуже вдячний управлінню фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА, яке оплатило проїзд «Терену» на змагання. Формою команду забезпечила компанія «Молокія», яка також виділила певні кошти на проведення внутрішніх змагань з регбі у місті. Тренер переконаний, що такий вид спорту, як регбі, у Тернополі потрібно розвивати й пропагувати, адже гра є дуже популярна у всьому світі та збирає на великих стадіонах мільйони прихильників цього олімпійського виду спорту.

– Аби популяризувати регбі у Тернополі, гравці «Терену» ходять по школах, проводять різні спортивні заходи. Недавно такий захід з регбі ми проводили в таборі «Англійської мови» у школі  №19. Також ми відкрили чемпіонат області із пляжного регбі, а місяць тому організували чемпіонат області із регбі-7. Ми намагаємося привернути увагу до цього виду спорту усіх, хто може підтримати наш РК Терен». На власному ентузіазмі, та ентузіазмі хлопців гравці «Терену» показують, що Тернопіль може бути регбійним, – наголосив наостанок пан Володимир.

Анна Семенків

 

Коментарі  

+1 #1 Марія 25.06.2017, 12:27
Наскільки мені відомо дівчата з команди "Універ-ТНЕУ" грають і тренуються під керівництвом Маляра Е.І.Форму і витрати на універсіаду видавало виключно ТНЕУ.
Завдяки Маляру Е.І. ця поїздка відбулась,і дівчата показали високий результат.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ