Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська легкоатлетка Наталя Стребкова здобула путівку на чемпіонат Європи на найдовшій дистанції у десять кілометрів (фото)

Вівторок, 02 травня 2017 07:47
Останній день квітня відзначився першим серйозним стартом літнього легкоатлетичного сезону на доріжці в Україні.

Традиційно, Черкаси прийняли Чемпіонат України з бігу на 10 000 метрів. На найдовшій стадіонній дистанції за першість змагались: дорослі, молодь та юніори. Перша ж «четвірка» чоловіків і жінок також отримували путівки на Кубок Європи з бігу на 10000 метрів, який відбудеться в Мінську (Білорусія) 10 червня. Тож мотивації було чимало.

Тернопільщину на цих змаганнях представляли Іван та Наталія Стребкови. Наталя закінчила дистанцію за 34 хв 05,84 сек. Ставши бронзовою призеркою вікової категорії жінки та одночасно найшвидшою (чемпіонкою) серед молоді. «Що це добрий початок сезону, - цитує офіційна сторінка Федерації легкої атлетики Тернопільської області Наталю Стребкову. - Бігом задоволена. Це особисте досягнення на 10 000 м. Дав би Бог, щоб все склалося на головних стартах сезону. Це був проміжний старт і спеціально до нього не готувалася, так як це не моя основна дистанція. Це, так би мовити, контрольний старт після зимової базової підготовки. В даний час, буду зосереджувати свою підготовку до Чемпіонату Європи серед молоді, який відбудеться 13-16 липня в Бидгощ (Польща). В цьому сезоні, разом з тренерами, ставку будемо робити на 3000 м з перешкодами.»

Крім особистого досягнення, Наталя Стебкова встановила новий рекорд Тернопілля у категорії молодь до 23 років.

Іван Стребков закінчив дистанцію дев'ятим. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ