Читайте нас в соціальних мережах

Двоє тернополян стали чемпіонами України зі змішаних єдиноборств

П'ятниця, 28 квітня 2017 07:24
Захистили честь Тернопільщини на змаганнях Павло Малютик та Владислав Кульчицький.

На вихідних Тернопіль вперше за 6 років приймав національний чемпіонат з бойових мистецтв. 22 та 23 квітня за титул чемпіона України зі змішаних єдиноборств ММА у місті змагалися сотні юнаків. У двобоях сходилися бійці від 10 до 21 року з різних куточків країни. Боролися за чемпіонство і підопічні федерації ММА Тернопільської області.

Двоє вихованців спортивного клубу «Life style» навіть піднялися на п’єдестал. Золоту медаль завоював 21-річний Павло Малютик, а «срібло» – Владислав Кульчицький, якому 12 років.

За словами наставника чемпіонів Владислава Назарука, хлопці тренуються вже близько року, відколи відкрили спортивний клуб. Із Павлом він одразу почав займатися індивідуально: юнак мав ціль стати чемпіоном.

«Він постійно ходив на усі тренування. Для Павла я розробив індивідуальну програму. Готуючись до Чемпіонату України ми займалися навіть 2 рази в день протягом місяця. Зранку – відточення бійцівської техніки, увечері – ударна техніка. І так 5 разів на тиждень. А у суботу – спаринги. Також психологічно налаштовувалися на ефективність бою», – розповідає Владислав.

У фіналі змагань Павло, який виступає у ваговій категорії до 84 кг, переміг представника Миколаївської області. На думку тренера, Павло поборов суперника завдяки своїй вдачі:він завжди ретельно дотримувався вказівок наставника, наполегливо працював над собою і був надзвичайно зібраним під час турніру.

Павло Малютик почав займатися ММА у травні минулого року. До того близько трьох років підкорював інші види єдиноборств. Чемпіон навчається на юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету. Каже, ще не обрав, ким хоче бути: професійним бійцем чи правозахисником. До слова, «золото» національних змагань гарантує Павлу участь у чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА, де він представлятиме Україну.

«Спорт робить мене більше впевненим у житті, у своїх цілях, у навчанні, повсякденному житті», – зізнається Малютик.

Школяр Владислав Кульчицький прийшов у змішані єдиноборства теж у травні 2016 року. За словами батька срібного призера, Володимира Кульчицького, на ММА він водить двох своїх молодших синочків, а старший – студент займається футболом.

«Він дуже активний хлопець. Влад завжди цікавиться новими прийомами та техніками. Я помітив, що у нього найкраще виходять больві прийоми на руку», – каже наставник «срібного» чемпіона України Владислав Назарук.

Батько семикласника Владислава помічає, хлопчик став серйознішим, і більш зібраним після того, як почав займатися ММА.

«Добре, що діти постійно зайняті: спершу навчання, тоді тренування. Нема часу на те, щоб займатися якимись дурницями», – зізнається Володимир Кульчицький.

18109779 432541507090838 1802618267 n

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ