Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянка Аліна Сивак «під прапором» Львова здобула золото Чемпіонату України з вільної боротьби та їде на першість Європи (фоторепортаж)

Четвер, 13 квітня 2017 15:31
Тернополянка Аліна Сивак завоювала золоту медаль на Чемпіонаті України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 1997-1999 років народження.

Наша спортсменка боролася у ваговій категорії до 44кілограмів.

Також наша борчиня отримала ліцензію на участь у Чемпіонаті Європи, що відбуватиметься у липні цього року у Німеччині. Тренує Аліну Сивак тренопільський наставник Сергій Кондратенко.

Змагання днями відбувалися у спортивному манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання.

Ще один тернополянин Василь Ільницький, також 2000 року народження, на цих змаганнях виборов бронзову нагороду у ваговій категорії до 55кг. Тернопільський тренер борця Валерій Красовський.

«Варто констатувати той факт, що навчаються тернопільські борці у Львівському училищі фізичного виховання, тому виступали на Чемпіонаті України за Львівську область, - зазначив з цього приводу спортивний експерт, президент спортивного клубу імені Богдана Сцібайла «ГалТерс» Ігор Сцібайло. - У Тернопільській області з усіх видів олімпійської боротьби та інших видів спорту, окрім футболу, до сьогоднішнього дня немає жодного навчального закладу з середньо-спеціальною освітою фізичного виховання. Тому тренери змушені віддавати своїх перспективних спортсменів та майбутніх чемпіонів у інші області, де є такі училища, коледжі, ліцеї тощо. А варто було б задуматися нашій владі про створення свого спортивного «інкубатора» і в Тернополі. До того ж, Тернопільську обласну федерацію вільної боротьби очолює міський голова Тернополя Сергій Надал. Та поки його робота у спортивній галузі спрямована у дещо іншому векторі.»

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ