Читайте нас в соціальних мережах

ФК «Тернопіль» отримав технічну поразку і ризикує бути дискваліфікованим з першої ліги

П'ятниця, 04 листопада 2016 12:56
Контрольно-дисциплінарна комітет Федерації футболу України прийняв рішення зарахувати ФК «Тернопіль» технічну поразку за неявку до Маріуполя на матч 14-го туру проти «Іллічівця».

Про це повідомляє «Спорт-Експрес в Україні».

«Тернопіль», швидше за все, все одно там програв би - надто вже різниться клас команд. Але тепер над ним дамокловим мечем зависла загроза зняття зі змагань. За регламентом дві неявки, нехай навіть через якусь безглузду випадковість, і до побачення! Одна вже є ...

В офіційному повідомленні на сайті ПФЛ нагадується, що «Тернопіль» не зміг приїхати до Маріуполя, проінформувавши про недостатню кількість гравців з-за епідемії травм і простудних захворювань, але для КДК причина не стала аргументом і технічна перемога 3: 0 була присуджена «Іллічівцю» .

«СЕ» нагадує, як була справа. 11 жовтня «Тернопіль», треба думати, після попередніх цього телефонних та електронних переговорів, направив офіційний лист на адресу ПФЛ і в ФК «Іллічівець», в якому інформував, що тернопільська команда не прибуде до Маріуполя через хворобу футболістів:

«Доводжу до Вашого відома, що в зв'язку з епідемією травм і простудних захворювань, команда ФК« Тернопіль »не виїжджає на матч чемпіонату України між командами ФК «Іллічівець» - ФК «Тернопіль», який повинен відбутися 15 жовтня 2016 року Ми зверталися листом до керівникам ФК «Іллічівець» з проханням перенести матч на пізніший термін, але адміністрація клубу не погодилася з нашим проханням.

У нас є 14 футболістів, які мають право грати в матчах першості України, але всього сім чоловік здорові. Ми не можемо і не маємо права ризикувати здоров'ям футболістів. Приносимо вибачення гравцям, тренерам, керівникам, уболівальникам клубу «Іллічівець» (Маріуполь) і працівникам стадіону».

Покладемо, перед працівниками стадіону можна було б і не вибачатися, оскільки арену вони готували не дарма. Керівництво «Іллічівця», який прагне уникнути будь-якої випадковості на шляху повернення ще одного клубу з Донецької області в прем'єр-лігу, а тому не побажав зробити на адресу тернополян хоча б жест доброї волі, вельми оперативно подбало про заміну спаринг-партнера. Таким для «Іллічівця» став запорізький «Металург», обіграний лідером першої ліги з рахунком 3: 2.

Мабуть, не потрібно шукати прямих аналогій між цією справою і неявкою «Карпат» на домашній (!) Матч з «Металістом 18 березня 2007 року, за яку львів'янам було зараховано поразку. Тоді було прийнято до уваги той факт, що у «Карпат» є і дублюючий склад.

Між іншим, за два роки до того, коли в Україні вирувала епідемія грипу, матч «Дніпра» із запорізьким «Металургом» завдяки тому, що запорожці пішли назустріч сусідам, вдалося перенести з березня на травень. Зараз же на грі 16-го туру в Охтирці в заявці тернополян виявилося всього двоє запасних ...

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ