Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільське регбі повертається до активних ігор за моральної підтримки Барни (фоторепортаж)

Понеділок, 11 квітня 2016 16:19
У минулу неділю, 10 квітня, у Тернополі пройшло своєрідне свято регбі. Після тривалої «пуази», команда і водночас громадська організація «Терен» взялася за відновлення матчів і влаштувала турнір.

На змагання зібрали дві жіночі команди ТНЕУ, які представляють Тернопільщину на чемпіонатах України у Вищій лізі і три чоловічі команди – ТНТУ ім. І. Пулюя, ТНЕУ та «Терен».

Турнір був приурочений до Дня народження регбі, адже вважається, що 7 квітня – це Міжнародний день регбі. Таким заходом організатори вирішили популяризувати цей вид спорту, зібрати діючі команди та потренуватися, підготуватися до майбутніх змагань.

- На жаль, сьогодні команда «Терен» не на тому рівні, що був кілька років тому. Причина - у  зміні складу, деякі гравці відійшли від регбі і тому ми набираємо молодь. Раніше ми не мали жодної підтримки від влади, все робили з власної ініціативи, сьогоднішній ж захід нам допомогли організувати голова ОДА Степан Барна, - розповідає гравець регбійного клубу "Терен" Володимир Крутовський.

Цікаво, що поки допомога голови ОДА спортсменам на цьому і закінчується, адже до прикладу, жіноча команда ТНЕУ функціонує лише за підтримки самого університету. Хоча, минулого року зайняла у Вищій лізі 4-те місце, долею випадку вони програли на останніх секундах команді Кременця.

Як розповіли організатори свята, вони запросили Степана Барну, аби він зіграв в одній з команд в амплуа гравця. Так високопосадовець відписався лише «смайликом».  

На жаль, не проявляє ініціативи  Федерація регбі Тернополя, яку очолює Сергій Іванович Колісник. Організація отримала запрошення, але ні представники, ні команда СК «Тернопіль» не з’явилися на турнір.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ