Читайте нас в соціальних мережах

Гандбольний «Економ-Універ» здобув дві перемоги у домашньому турі турніру за право грати у Суперлізі (фоторепортаж)

Вівторок, 05 квітня 2016 17:40
У Тернополі наприкінці минулого тижня відбувся перший тур перехідних матчів чемпіонату України серед жіночих команд Суперліги з гандболу.

У перехідному турнірі борються три жіночі команди – «Економ-Універ» з Тернополя, «Реал» з Миколаєва та «Хмельничанка» з Хмельницького.

У Домашньому турі наші гандболістки досягли максимального результату, перемігши у двох матчах.

У перший день зустрічалися команди «Економ-Універ» (Тернопіль) з ГК «Реал» (Миколаїв). Рахунок 34:23 на користь тернополянок. Наступного дня змагалися «Реал» (Миколаїв) проти ГК «Хмельничанка» (Хмельницький). Рахунок: 32:25 на користь Миколаєва. У третій (завершальний) день відбулось протистояння «Хмельничанки» і господарів змагань – команди «Економ-Універ». З рахунком 33:39 дівчата з Тернополя знову здобули перемогу.

«Естафету» аналогічних з’їздних турів Тернопіль передасть Хмельницькому, де вже цього місяця відбудеться наступний тур. Згодом команди-учасники змагань зустрінуться і в Миколаєві. І лише за результатами цих трьох з’їздних турів будуть розділені 5-7-місця.  Додамо, що участь у перехідному турнірі мала брати і гандбольна команда «Пед-Університет-Енерго» (Тернопіль), але вони відмовилися. Тож подальша її доля невідома –  команда педуніверситету або автоматично стане 8-ою у чемпіонаті, або ж взагалі буде знята з нього.

Про результати триденного протистояння журналісти сайту «Тернополяни» поспілкувалися з головним тренером гандбольної команди «Економ-Універ» (Тернопіль) Андрієм Варцімагою.

- Результатом я задоволений повністю. Ми взяли максимум – 4 очка з домашнього туру. Наше завдання – 5-те місце. Цю задачу перед нами поставив і ректор нашого університету, і керівництво міського спорткомітету, які допомагають нам фінансово. Та й самі ми розуміємо, що 5-те місце дає ще й зону єврокубків, - каже наставник ГК «Економ-Універ». Я дякую команді за самовідданість, за гарну гру, за виконання усіх поставлених завдань тренера. Вони відіграли якщо не на максимум, бо потенціал у них неабиякий, то на дуже високому рівні.

Серед дівчат Андрій Варцімага відзначив гру Гайкової Ілони (№15), яка дуже вдало показала себе під час турніру. Дівчина нещодавно лише відновилася в ігровій практиці після операції і дуже допомогла команді. Крім того, чудово проявили себе  Мадрі Юлія (№4) і воротар Гунько Іванна.

За словами головного тренера «Економ-Універ» (Тернопіль), суперники попалися дуже серйозні, але віра в перемогу своїх підопічних не підвела.

- Десь в душі я розраховував на такий результат, але можна було очікувати чого-завгодно, - зізнається пан Андрій. - Особливо небезпечними я вважав дівчат з миколаївського «Реалу» і був переконаний, що напруга та інтрига буде до останніх секунд. Втім наші дівчата приємно порадували і мене, і вболівальників, зробивши гандикап вже в першому таймі (+8 м’ячів), тож ми мали перевагу. Щодо команди з Хмельницька, то це дуже незручна команда, але є там двоє гравців, які можуть «переломити» хід будь-якої гри. Тож суперники були непрості, але основні ігри ще попереду – бій ми виграли, але війну ще ні.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ