Читайте нас в соціальних мережах

ПЦУ прокоментувала, коли ж цього року святкувати Миколая

Середа, 30 листопада 2022 19:30
У Православній Церкві України, сьогодні, 30 листопада прокоментували нарешті, яка дата є актуальна цього року для святкування Миколая. 

"Багато вірян нині цікавляться, у який день цьогоріч відзначатимемо свято на честь святителя Миколая Чудотворця: 6 чи 19 грудня? Коротка відповідь проста: 19 грудня. Довге пояснення: не було ухвалене рішення про зміну календаря, хоча обговорення цієї можливості триває, тож дати відзначення всіх зимових свят залишаються тими ж, що і минулого року: 19 грудня – вшановуємо святителя Миколая Чудотворця, 7 січня – Різдво Христове, 14 січня – вшановуємо святителя Василія Великого, 19 січня – свято Хрещення Господнього",йдеться у дописі ПЦУ.

Водночас, враховуючи всі обставини (зокрема війну) та суспільний запит, Священний Синод Православної Церкви України постановив, що в окремих громадах богослужіння за чином свята Різдва Христового може бути звершене 25 грудня.

Це можливе лише за спільним рішенням настоятеля і громади.

Таке богослужіння не заміняє служб різдвяного циклу, визначених традиційним календарем, а є лише додатковою можливістю прославити подію Христового Різдва тим, хто бажає це зробити 25 грудня.

Також, у разі прийняття такого рішення та звершення богослужіння, через єпархіальні управління до Київської Митрополії має бути передана письмова інформація про число його учасників. Ця інформація вивчатиметься при розгляді реальної церковної потреби в переході на новоюліанський календар.

Тож цього року продовжуємо відзначати церковні свята у звичні нам дати. 

На зображенні може бути: текст

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ