Читайте нас в соціальних мережах

Орденом Ярослава Мудрого нагороджено архиєпископа – вихідця з Тернопільщини

Вівторок, 08 січня 2019 08:40
Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено архиєпископа Памфільського і Західної єпархії Української православної церви в США, екзарха Вселенського Патріарха в Україні Даниїла, який навчався і виріс на Тернопільщині.

Нагороду архиєреєві вручив особисто Президент Петро Порошенко, під час офіційного прийняття з нагоди підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви України Вселенським Патріархом Варфоломієм.

У такий спосіб глава держави відзначив визначну діяльність владики Даниїла, спрямовану на зміцнення авторитету православ'я у світі, утвердження ідеалів духовності і милосердя, вагомий особистий внесок у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України.

Відомо, що архиєпископ Даниїл (світське ім’я - Володимир Олегович Зелінський народився у 1972 році. Свої дитячі роки провів на Тернопільщині, в місті Бучачі, де й закінчив середню школу.

Згодом вступив до Івано-Франківської духовної семінарії. Після висвяти на диякона - емігрував до США, де продовжив навчатися в Католицькому університеті Америки.

У 2001 – 2002 став священиком та прийняв чернецтво, а в 2008 року відбулося його архиєрейська хіротонія в єпископа Памфільского, вікарія Української Православної Церкви США. У жовтні 2008 року обраний главою Західної єпархії Церкви.

Українська Православна Церква у США - найбільша із православних юрисдикцій українців у Сполучених Штатах Америки.

12 березня 1995 ця церква відійшла під юрисдикцію Константинопольського патріархату.

Додати коментар