Читайте нас в соціальних мережах

Обрано нового єпископа для громад УАПЦ Тернопільщини

Середа, 20 вересня 2017 08:43
Учасники єпархіальних зборів духовенства Тернопільської єпархії УАПЦ обрали собі нового керівника-єпископа.

Засідання відбулося 19 вересня 2017 року під головуванням Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, керуючого Тернопільською єпархією, у кафедральному соборі Різдва Христового м.Тернопіль.

Участь у єпархіальних зборах, окрім Блаженнішого Митрополита Макарія, прийняли кандидати на посаду правлячого архієрея Тернопільською єпархією: Високопреосвященніший Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, Преосвященніший Тихон, єпископ Одеський і Чорноморський і Преосвященніший Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський. Високопреосвященніший Роман, митрополит Вінницький і Брацлавський, за станом здоров’я не зміг прибути на єпархіальні збори.

"Під час таємного голосування на засіданні єпархіальних зборів, більшістю голосів обрано Преосвященнішого єпископа Одеського і Чорноморського Тихона (Петранюка)», - повідомили у прес-службі УАПЦ. - Призначення єпископа Тихона (Петранюка) керуючим Тернопільською єпархією відбудеться після погодження його кандидатури Архієреями УАПЦ".

Відомо, що єпископ Тихон (Тарас Іванович Петранюк) народився 19 жовтня 1976 року в місті Коломия, Івано-Франківської області.

У 2000 закінчив філософсько-теологічний факультет Чернівецького національного університету ім.Юрія Федьковича на за спеціальністю «Теологія» та Київську духовну академію. Кандидат богословських наук.

У 1999 року рукоположений у сан пресвітера. Служив у храмах Чернівецької області.

З 21 жовтня 2009 по 13 грудня 2010 єпископ Луганський і Старобільський УПЦ КП.

4 травня 2017 року прийнятий у юрисдикцію УАПЦ та призначений керуючим Одесько-Чорноморською єпархією УАПЦ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ