Читайте нас в соціальних мережах

Родини українських мігрантів зібралися на прощу у Зарваниці

Понеділок, 14 серпня 2017 08:45
У Зарваницькому Марійському духовному центрі на Тернопільщині завершилася ХІІ Міжнародна проща родин українських мігрантів.

Її учасники, які вийшли 4 серпня з Самбора у десятиденне піше паломництво, подолали шлях, відстанню в 240 кілометрів.

У молитовну дорогу вирушило 312 паломників з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Вінницької, Закарпатської та Черкаської областей, міста Києва та родина із Австрії (Відня). Проща зібрала заробітчан зі Швеції, Польщі, Італії, Іспанії, Чехії, США, Ізраїлю та Росії. Третина паломників - діти та родичі заробітчан, які працюють в Італії, Польщі, Іспанії, Канаді, Португалії, Греції, США, Канаді, Великобританії, Нідерландах, Сербії, Австрії та Німеччині.

Наймолодшому паломнику виповнився 1 рочок, а найстаршому - 84 роки.

Маршрут прощі пролягав теренами Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Також у прощі взяли участь близько 1000 прочан з Бучацької, Стрийської, Львівської, Київської, Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Паломництво відбулося з благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ Владики Йосифа (Міляна), духовним провідником прощі виступив о. Антон Борис, священик Київської архиєпархії УГКЦ. Проща присвячена 125-річниці від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого.

Прочан, які прибули у Зарваницю привітав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Архиєрей очолив для прочан Божественну Літургію, благословив кожного та подякував за молитву та жертву, яку вони здійснили. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ