Читайте нас в соціальних мережах

Тисячна колона прочан вирушила тернопільськими вулицями до Зарваниці (фоторепортаж)

П'ятниця, 14 липня 2017 14:37
14 липня від Тернопільського Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ розпочалася піша Загальнонаціональна проща до Зарваниці, в якій взяло участь тисячі мирян.

Пішій ході до святого місця передувала божественна літургія в Архикатедральному Соборі, після чого прочани почали формуватися на групи. Сформувавшись групи по 30 людей, прочани перевірили вміст рюкзаків, перемотали великі рюкзаки, ще раз вислухали настанови провідників-отців та потихенько вирушили в дорогу.

Перед початком руху із короткою програмою маршруту ознайомив людей Голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський.

-   Із кожною групою мирян вирушає священик. Протягом цілої дороги будуть проводитися молитви, а кожна із груп паломників матиме своє молитовне завдання, яке виконуватиме протягом усієї пішої ходи. Відносно того, хто має вирушити в похід, церква нікого не обмежувала. Як бачите, прочанами є  різні особи – це діти, молодь, люди старшого, навіть похилого віку. Для того, аби всі почували себе комфортно, дорогою колону супроводжуватиме карета швидкої допомоги. Цей рік є дуже особливим, тому що всім нам зараз потрібно особливо щиро молитися за мир в Україні. Сподіваємось, що Господь допоможе нам усе провести належним чином, - розповів отець Орест.

Владика зазначив, що якщо все буде добре і колона успішно добереться до  паломницького місця, то у суботу 15 липня в Зарваниці молодь очікує зустріч із Блаженнішим Патріархом Святославом та Кардиналом Леонардо Сандрі.

Попри те, що прочанам потрібно буде за два дні подолати пішки 54 кілометри, люди налаштовані на похід дуже позитивно.

-  Я вирушаю в похід до Зарваниці уже вдруге. Від минулорічного походу я отримала багато надзвичайних емоцій – вся була сповнена радістю, трепетом піднесенням, тож із великим нетерпінням у серці чекала, коли й цього року зможу вирушити в похід. При цьому й дорога мені не здавалася такою важкою, як багато хто каже. Лише в кінці дороги трохи було важко. Вважаю, що в людей, які вирушають у похід, повинна бути велика сила віри, - поділилася 50-річна тернополянка Боднар Мирослава.

Пані Мирослава зауважила, що нині серед прочан немає людей, які йдуть до Богородиці просто ради спортивного інтересу. Кожен іде до Матінки Божої з вірою, надією, потаємними думками та помислами.

 

Анна Семенків

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ