Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільського святого хочуть проголосити покровителем українських військових

Понеділок, 15 травня 2017 13:00
Православного святого – уродженця Тернопільської області преподобного Амфілохія Почаївського пропонують проголосити покровителем українських військових.

Про це, під час перебування на урочинах з нагоди 15-річчя святого у с.Мала Іловиця Шумського району, сказав Голова управління військового духовенства Української Православної церкви Київського Патріархату митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

«Поспілкувавшись із військовими священиками Київського Патріархату, можливо, ми прийдемо до висновку, що він буде нашим покровителем. Попросимо, щоби Священний Синод дав нам на це дозвіл», – цитує митрополита Іоана прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП. - У католиків і протестантів покровителем війська є святий преподобний Мартин, а нам ближчий наш український святий преподобний Амфілохій, який проявив себе як капелан Української Повстанської Армії і є чи не найкращим покровителем для українських священиків, які допомагають нашим теперішнім захисникам Батьківщини».

Голова управління військового духовенства висловив сподівання, що наступного року до батьківщини отця Антонія - Малої Іловиці на Шумщині буде організоване паломництво українських військових священиків до Амфілохія як до свого небесного покровителя, патрона, який молитиметься за всіх військових священиків, тих, які трудяться  у Збройних Силах, Національній гвардії, прикордонній службі, в силових структурах, добровольчих батальйонах.

Додати коментар