Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні до Тернополя прибудуть мощі відомої католицької святої

Субота, 13 травня 2017 11:57
Ввечері 13 травня до Тернополя прибудуть мощі відомої католицької святої - блаженної Марти Вєцкої. Поклонитися їм можна буде в костелі Божого Милосердя.


Народилася майбутня свята 12 січня 1874 р. селі Новий Вєц на Помор’ї. У 1892 дівчина вступила до монастиря Згомадження Сестер Милосердя. Через рік - отримала призначення на місійну працю в шпиталях для убогих у Львові, Підгайцях, Бохні та Снятині де з великою любов’ю і відданістю служила хворим.

У Снятині, керуючись любов’ю до ближнього, с.Марта замінює молодого працівника лікарні, при дизинфекції приміщення після жінки хворої на тиф, щоб цей  молодий чоловік не заразився, тому що він мав жінку і маленьку дитину. Вже на другий день в неї з’явилися перші симптоми хвороби. Лікарі почали робити все можливе, щоб її врятувати. А тим часом, під лікарнею, молилися мешканці Снятина про здоров’я для їхньої добродійки. Але воля Божа була іншою. Господь здійснив прагнення сестри. Марти і забрав її до себе 30 травня 1904 року.

На її могилу почали приходити усі мешканці Снятина і сусідніх місцевостей, незважаючи на вік, віроісповідання чи національність. І не перестали приходити аж до сьогоднішнього дня. Вони є переконані в тому, що с. Марта завжди їм допомагатиме в усіх їхніх проблемах та потребах з якими вони до неї звертаються.

У Тернополі мощі цієї святої перебуватимуть впродовж двох днів. 

Додати коментар