Читайте нас в соціальних мережах

У керівництві Тернопільської єпархії УАПЦ знову відбулися зміни?

Неділя, 07 травня 2017 10:09
Схоже, що в керівництві Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви знову відбулися зміни.

«4 травня цього року у Києві відбувся Архієрейський собор УАПЦ, який прийняв чергове рішення щодо Тернопільської єпархії. Владика Віктор (Бедь) був знятий з посади керуючого Тернопільською єпархією», - йдеться в повідомленні Фонду пам’яті блаженнішого митрополита Мефодія.

За інформацією Фонду, керівництво єпархією взяв на себе особисто Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій.

Підтвердженням таких змін може служити розміщене 5 травня на сайті Тернопільської єпархії УАПЦ привітання з нагоди дня народження єпископа Віктора Бедя, в якому його не називають керуючим Тернопільської єпархії, а лише – єпископом Мукачівським і Карпатським.

Також в повідомленнях на сайті Карпатської єпархії УАПЦ, з 5 травня. владику Віктора більше не йменують керуючим Тернопільською єпархією, як було донедавна.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року керуючим Тернопільською єпархією Української Автокефальной Православної Церкви призначено єпископа Віктора (Бедя) із залишенням за ним управління Карпатською єпархією УАПЦ.

До цього, з жовтня 2016 року, тимчасово Тернопільською єпархією опікувався керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ митрополит Галицький Андрій.

Підставою для такого рішення ієрархів Української Автокефальної Православної Церкви стала поведінка очільника єпархії – архієпископа Подільського Мстислава, якій було присвячено чимало публікацій у всеукраїнських та місцевих ЗМІ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ