Читайте нас в соціальних мережах

Священики відзначать лижними змаганнями ювілеї двох єпископів з Тернопільщини

П'ятниця, 10 лютого 2017 08:20
УГКЦ влаштовує лижні змагання священиків і студентів навчальних закладів з нагоди ювілеїв уродженців Тернопільщини: 150-ліття єпископа Григорія Хомишина та 100-ліття владики Софрона Дмитерка.

Про це повідомляє КУРС.

Спортивні заходи відбудуться 23 лютого на гірськолижному курорті "Буковель" з благословення Архиєпископа і Митрополита Володимира (Війтишина), єпископа Василія (Івасюка) та за сприяння ТзОВ "Скорзонера-Буковель".

Турнір з нагоди 150-ліття з дня народження бл. свщмч. Григорія Хомишина та 100-ліття з дня народження владики Софрона Дмитерка розпочнеться об 10:00 год. Божественною Літургією в парафіяльному храмі с. Поляниця.

Нагадаємо, що владика Григорій Хомишин народився 25 березня 1867 року в с.Гадинківці Гусятинського району. Був єпископом Станіславівським. Репресований більшовиками у 1945 році і зачислений папою Іваном Павлом ІІ до лику блаженних.

Єпископ Івано-Франківський УГКЦ Софрон Дмитерко народився 1 червня 1917 року в селі Бичківці на Тернопільщині. У роки більшовицьких гонінь таємно відправляв богослужіння на Франківщині та Тернопіллі. Таємні єпископські свячення отримав у 1968 році. За віру відбував ув’язнення в радянських тюрмах.

Очолював Івано-Франківську єпархію УГКЦ до 1997 року. Відійшов у вічність 5 листопада 2008 року.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ