Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині помер 102-річний монах-василіянин

Понеділок, 05 грудня 2016 08:22
На Тернопільщині, у віці 102 роки, помер найстаріший монах Чину Святого Василія Великого о.Доротей Шимчій (УГКЦ).
 
«3 грудня 2016 року у м. Бучач на 102-му році життя упокоївся в Господі отець Доротей Шимчій. Світлої пам'яті отець був непересічною особистістю, патріотом України та свого Чину і ревним мужем молитви. Великий старець був заслуженим священиком та монахом», - йдеться в повідомленні о. Теодора Дутчака, ЧСВВ.
 
Народився старець 16 вересня 1915 року у с. Старі Петликівці, біля Бучача на Тернопільщині.  У 1928 році вступив до Місійного Інституту оо. Василіан, а в 1932 році - в новіціат оо. Василіан у Крехівський монастир.
 
З початком Другої світової війни брат Доротей виїхав до Перемишля, а згодом – до Праги. Тут, в 1942 році отримує ієрейські свячення. На Батьківщину повернувся у травні 1943 року. Далі була служба у Кристинопільському монастирі святого Юрія, 15 років місіонерської праці у Бразилії, Аргентині та Парагваї, праця у Василіанській курії в Римі.
 
Аж в 1992 році, через майже 50 років розлуки, повернувся отець Доротей до рідного краю, до України. П’ять років викладав аскетику в Духовній Семінарії Івано-Франківської Єпархії УГКЦ, а останні роки проживав у монастирі Чесного Хреста Господнього м.Бучач.
 
«Його життя та особистий приклад є заохотою для нас, щоб бути ревними християнами, монахами чи священиками», - каже співбрат о.Доротея у Чині святого Василія Великого Теодор Дутчак.
 
Розпорядок заупокійних богослужінь:
Понеділок, 5 грудня: 13:00 – Свята Літургія і Чин похорону
 
Адреса: Монастир Воздвиження Чесного Хреста Господнього
вул. Міцкевича, 19,
м. Бучач
Тернопільська обл.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар