Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщину прибули мощі святого Миколая

П'ятниця, 07 жовтня 2016 08:43
Часточки мощей шанованого християнського святого Миколая Чудотворця привезли до Чорткова.

 

Відтепер вони постійно перебуватимуть в місцевому греко-католицькому храмі Вознесіння Христового.

Як розповіла голова молодіжної парафіяльної спільноти «Світло Життя» Олеся Вовк, ця неординарна подія відбулася завдяки допомозі о. Романа Брензея, який здійснює своє служіння для українців в Італії.

Цікаво, що цій події передувала історія в якій всі побачили провидіння Боже, адже за попередньою домовленістю, на парафії готувалися прийняти мощі Василія Великого. Але з волі Божої було передано мощі св. Миколая Мирлікійського.

Згодом виявилося, що споруджений у 1630 році храм носив ім’я святого Миколая, але підчас нападу на місто татар у 1640 році, та турків у 1672 році, церква, як і місто зазнала руйнувань, та відбудовувалась. Повністю храм відбудували в 1717 році і в цьому ж році, під час свята Вознесіння Господнього, був освячений, але вже як Вознесенський.

«Сумніваюся, що про це знали в італійському монастирі, з якого було передано мощі. Впевнена, що випадковостей не буває, тут ясно відчувається правиця Божа. Наша церква – єдина в місті Чорткові, в якій постійно перебувають мощі св. Миколая Чудотворця», - розповіла Олеся Вовк в коментарі для прес-служби Бучацької єпархії УГКЦ .

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ