Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині зібралися всі єпископи УГКЦ

Субота, 11 червня 2016 09:08
У Зарваниці відбулася 72 сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

 

«У синодальних засіданнях брали участь усі чинні єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, окрім відсутнього з поважної причини владики Венедикта (Алексійчука). Також був запрошений владика Ніл (Лущак), Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії», - повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Головною темою цієї Сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства було питання допомоги біженцям в єпархіях та екзархатах нашої Церкви в Україні, пов’язані з цією проблематикою виклики сьогодення та ймовірні способи відповіді на них.

Владики прийняли низку рішень для покращення материнської опіки Церкви над людьми, які постраждали внаслідок військової агресії, спрямованої на нашу державу.

Окрім головної теми, синодальні отці розглядали питання про заходи польсько-українського порозуміння заради майбутнього, яке доповів Блаженніший Святослав та, зокрема, повідомив про Відкрите звернення до проводу Польської держави, духовних і культурних діячів та всього польського суспільства.

Синод уважно розглянув питання та прийняв відповідні рішення щодо капеланського служіння для поранених у зоні АТО.

Сімдесят третю сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести в листопаді 2016 року.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ