Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині священиків навчали азам роботи з бійцями АТО

П'ятниця, 09 жовтня 2015 13:32
Понад 100 священиків Бучацької єпархії УГКЦ взяли участь у семінарі-тренінгу «Шляхи духовно-психологічної віднови та попередження посттравматичного стресового розладу в учасників АТО».

 «Учасники семінару мали змогу дізнатись більше про капеланське служіння, посттравматичний синдром та способи допомоги постраждалим, адже часто душпастирі, у своєму служінні, зустрічаються з багатьма особами, які внаслідок бойових дій на території України потребують духовної опіки та кваліфікованої психологічної допомоги», - повідомили у прес-службі Бучацької єпархії УГКЦ.

Захід проводили кандидати психологічних наук Оксана Христук та Карпенко Віталій, а також військові капелани від Бучацької єпархії о. Роман Гладій та о. Ігор Федоришин.

Під час проведення заходу також був присутній військовослужбовець п. Андрій, який 13 місяців ніс службу у зоні бойових дій.

Організаторо тренінгу - Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях, що діє при Патріаршій курії Української Греко-Католицької Церкви.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ