Читайте нас в соціальних мережах

«Недовіра до Зеленського зростає, бо насправді його чистий рейтинг складає 30%», – Михайло Головко

Неділя, 01 грудня 2019 22:38
Народний депутат України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» з Тернопільщини Михайло Головко прокоментував ситуацію із так званими погрозами в сторону президента Зеленського від нардепки «Європейської солідарності» Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

У студії каналу «112» свободівець заявив, що ті припущення, які висувають Федина та Звіробій – це черговий піар, який не дійде до суду. Також Михайло Головко пов’язує таке ставлення до Зеленського із падінням рейтингу довіри до нього.

– Це йде підігрівання тому, що будь-яке переслідування за політичними мотивами завжди дає додатковий рейтинг. Я не можу прогнозувати, але ця справа однозначно розвалиться у суді. Навіть, якщо вони трактуватимуть, що це була явна погроза, то по факту нічого такого не було. Наявні лише припущення, які у жодному суді неможливо довести. Мене дивує, що радники президента заганяють його у глухий кут, тобто він черговий раз вдаряє в штангу і ми бачимо стрімкий рівень падіння його рейтингу, що додатково сприятиме тому, щоб злити людей. А чому сьогодні не відбуваються обшуки у Ружкової, Коболєва?! Цим людям неодноразово кричали, що вони корупціонери, а справ досі немає. Наприклад, Коболєв працює і спокійно піднімає ціну на газ, проте про нього вже забули. А за дівчину Марусю, яка щось там наговорила пам’ятають і привертають усіляку увагу чиновників, телеканалів тощо – це маячня. Щодо народної депутатки Софії Федини, то вона в черговий раз лише виграє, бо отримує піар. А факту доведення цієї справи до суду та притягнення до відповідальності, я думаю, що не буде, – прокоментував Михайло Головко.

Щодо падіння рейтингу президента, то нардеп попередніх скликань вважає, що він все одно після призначення Зеленського знижувався . Проте його стрімкість пояснюється попередньою «закруткою», неправильними кроками президента та необізнаності його команди, що провокує скандали.

– Наприклад, не зрозуміло, чому влада досі не зняла недоторканість і швидше за все не робитиме цього з нового року. Хто там такий ховається за тією недоторканістю?! Що вам не дає її зняти, адже 300 голосів, щоб змінити Конституцію ви набрали, а 226 голосів не можете знайти, щоб внести зміни до КПКУ, – обурився свободівець.

Щодо рейтингу довіри до влади, то він знижується. На початку осені рейтинг «обвалився» на 21 %, а перші два тижні листопада – на 12 %. Наприкінці листопада лише 51 % українців демонструють позитивне ставлення до президента, коли на початку вересня їх було 73 %. Коефіцієнт негативного ставлення зріс від 7 до 19 %.

– Насправді чистий рейтинг Зеленського у першому турі вимірювався у 30 %, у другому турі він становив 73 %, що свідчить про його «роздутість». Якщо розібратися чесно, то це були голоси, які йшли «проти» Порошенка, але не «за» Зеленського. Зрозуміло, що після піку наступає падіння. Питання в тому наскільки швидким воно буде. По-перше, враховуючи неправильні кроки та роздратування суспільства, яке зростає, наприклад, пів року діяльності президента, три місяці – уряду і сотні конфліктів. Зрозуміло, що Зеленський не мав команди, бо він усе життя провів на сцені «95 кварталу», а коли став президентом, то находу назбирав команду – «по оголошенню». А виявляється, що його однопартійці ні на що не здатні, як то кажуть: «Ні в тин, ні в ворота». Тепер долю держави ухвалюють фотографи і офіціанти, які не мають відповідної освіти, дипломів. Також були захмарні обіцянки – побороти бідність, так для депутатів вона поборена, бо від 5 до 15 тисяч доларів вони отримують щомісяця у конвертах. Натомість лікарів та вчителів скорочують, 500 млрд. не вистачає до держбюджету, проблеми щодо виплати зарплат до кінця року. Суцільна «епоха бідності» для людей продовжується. Тому це ще більше загострюється, думаю, що навесні терпіння сягне піку і переросте у відставку уряду, бо іншого виходу в них немає. Можливо, нас чекатимуть дочасні вибори, – зазначив Михайло Головко.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар