Читайте нас в соціальних мережах

«Треба ухвалити тарифну сітку для чиновників,» – Михайло Головко

Понеділок, 20 січня 2020 20:39
Четверо міністрів отримали за грудень минулого року понад 200 тисяч гривень.
Серед них – міністр закордонних справ Пристайко, міністр юстиції Малюська, міністр економіки Милованов та міністр соціальної політики Соколовська.
 
Цю інформацію у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» прокоментував народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Один пункт з обіцяного нова влада вже виконала – «кінець епохи бідності», але не уточнили для кого ця епоха завершилася. Хіба що для міністрів, депутатів та чиновників, а народ знову залишися ні з чим. Пенсіонерам додали 70 гривень, мінімальна зарплата – 4700 гривень, а чиновники далі отримують космічні зарплати. Це – блюзнірство. Поштарі працюють і в холод, і в спеку за 2-3 тисячі, у той час, як заробітна плата голови «Укрпошти» Смілянського – 2 мільйони, а це удвічі більше, аніж зарплата Трампа,  зазначив Михайло Головко.
 
Свободівець пояснив, що для всіх чиновників потрібно ухвалити тарифну сітку.
 
– Має бути ухвалена тарифна сітка для всіх чиновників, міністрів, депутатів, а не в конвертах по 5 тисяч доларів отримувати, так як вони це зараз роблять. Різниця між мінімальною та максимальною зарплатою теж не повинна перевищувати суму у 5разів. Це пропонувала «Свобода» ще у 2014 році. У час, коли країна порожня, коли вона в стані війни, а волонтери збирають для армії останні копійки, чиновники теж мають зробити якийсь вклад у збереження держави. Я за те, щоб наші високопосадовці отримували гідну зарплату, але для цього вони повинні створити умови – наповнювати державний бюджет, вивести економіку з тіні, подбати про добробут, підняти рівень життя суспільства, збільшити зарплати усім, а тоді й собі, – додав Михайло Головко.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ