Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко: «Ми не будемо самостійною державою, поки не позбудемося залежності від російських енергоресурсів»

Середа, 04 грудня 2019 20:22
Днями Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що Україні вигідно купляти газ в Росії.
У той же час прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Україна не веде перемовин щодо прямих поставок російського газу.
 
Свою позицію щодо цього питання у прямому ефірі телеканалу «НАШ» висловив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Україна в свій час видобувала 70 мільярдів кубометрів газу. На сьогодні ця цифра становить 20 мільярдів, 15 – державні компанії та майже 5 – приватні. Якщо ми говоримо про імпорт газу, то Україна постачає, згідно офіційних даних, орієнтовно 14 мільярдів в рік. Можна сказати, що ми споживаємо більше 30 мільярдів кубометрів в рік. Десять років тому українці споживали майже 50 мільярдів. Цифра знизилася, але не через програми енергоефективності, а через те, що в нас померла частина економіки, ми почали менше споживати. Я повністю підтримує думку, яку ми пропагували. Це – запровадження програми енергоефективності, але не 2 мільярди в рік. Так, 15 мільярдів доларів, які витратили за 2 роки на субсидії, вистачило б з головою, щоб повністю утеплити всі будинки в Україні, а найголовніше – зменшили споживання газу на 60 %, – пояснив Михайло Головко.
 
Також народний депутат України VII та VIII скликань наголосив, що Україна не буде повністю самостійною державою до того часу, поки буде залежати від російських енергоресурсів.
 
– В нас є такий Андрій Коболєв, про якого, чомусь, зараз всі забули. Попередня влада прикривала його. Прийшов Зеленський, обіцяв, що буде зменшення тарифів. Тепер їх знову піднімають, а всі мовчать. А на скільки збільшили видобуток природнього газу за п’ять років? На нуль. А скільки списали на збільшення цього видобутку? Тільки минулого року – півтора мільярда доларів списали на збільшення видобутку природнього в Україні. Коли нарешті такі люди будуть нести відповідальність?! Собівартість українського газу – 60 доларів, а українці переплачують в сім разів. Ми ніколи не будемо самостійною державою, поки не позбудемося залежності від російських енергоресурсів, не збільшимо видобуток нашого газу, не зменшимо його споживання завдяки енергоефективності та використанню дієвих програм. Тоді ця корупційна лавочка закриється, але їм це не вигідно. Їм потрібно доїти український народ, як дійну корову. Вони хочуть, щоб прості українці платили, платили, платили за завищеними цінами, – обурився Михайло Головко.
 
 
 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ