Читайте нас в соціальних мережах

«Не можна прощати Росії борг задля вигідної ціни на газ», – Ігор Побер

Вівторок, 03 грудня 2019 09:23
Дедлайн для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу в Європу через територію України за європейськими правилами і українським законодавством спливає 13 грудня.

Тому між країнами мають відбутися переговори.

Народний депутат України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер вважає, що продовжувати контракт потрібно, проте на вигідних для України умовах.

– Якщо домовляться та підпишуть документи щодо постачання газу із 25 % знижкою, то це буде вигода для України. Ми завжди купували російський газ. Словаччина, звідки нам його постачали, це країна, яка не видобуває газ, тому у той момент, коли деякі політики тішили народ міфами про відмову від російського газу, влада продовжувала його закупляти, але через посередників. Я вважаю, що наші люди мають знати, у кого та за яку вартість ми насправді купуємо газ. До речі, ціна, за якою ми закупляємо у посередників нижча від тієї, яку узгодила Тимошенко у 2014 році. Тому ми маємо погоджуватися лише на вигідні умови. Ні в якому разі не можна прощати Росії борг в замін на 25 % знижку, – наголосив Ігор Побер.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ