Читайте нас в соціальних мережах

«Рівень примітивізму влади просто зашкалює», – Михайло Головко про електронний перепис населення

Вівторок, 03 грудня 2019 08:21
Кабінет міністрів вирішив провести так званий електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень.

Це дозволить зекономити 2-3 мільярди гривень і обійдеться державі у 1 мільярд 400 тисяч гривень.

Народний депутат України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» з Тернопільщини Михайло Головко обурений такою пропозицією уряду.

За словами свободівця, електронний перепис може бути не точним та більш затратним.

– Рівень примітивізму цієї влади просто зашкалює. Є світова практика індивідуального перепису населення, а вони робитимуть його за Фейсбуком, щоб зекономити, але нам все одно це дорого обходиться. Так само як і їхні перельоти, космічні зарплати та непрофесіоналізм. Вони розпродують стратегічні об’єкти, краще б щось створили, побудували би підприємство в державі, хоч один сміттєпереробний завод, – прокоментував Михайло Головко.

Зазначимо, що інформацію про осіб збиратимуть у мобільних операторів, зокрема, про кількість користувачів та їх розташування; збиратимуть дані з реєстрів про дітей (РАЦСи) і пенсіонерів (Пенсійний Фонд) та проведуть «калібруючи» соціологічні опитування.

Отриману інформацію вставлять у математичну модель, що дасть змогу дізнатися точну кількість осіб, які проживають у населених пунктах.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ