Читайте нас в соціальних мережах

«Недоторканність з депутатів не зняли і продовжують пропонувати недопрацьовані закони», – Ігор Побер про ініціативи влади

Четвер, 07 листопада 2019 08:38
Народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер зауважив, що недоторканність із народних обранців зняли лише на рівні Конституції України, проте у Кримінальному кодексі вона досі прописана, адже на її відміну не вистачило 206 голосів.

– Нарешті припинився турборежим, бо закони приймали з такою швидкістю, що наш уряд не встигав їх виконувати. Хоч влада дуже поспішала, проте нічого надважливого для України вона не ухвалила. Щодо зняття недоторканності, яке проводили без засідання відповідної комісії та й без гімну України, то цей документ можна вважати незаконним. За зняття недоторканності у Конституції України проголосували 330 депутатів, але її все одно не зняли. Бо не вистачило 206 голосів, щоб підтримати заборону недоторканності у законодавстві, Кримінальному кодексі України. Таким чином вона досі є. Для того, щоб це зробити має бути подання Генерального прокурора, голосування депутатів перше, друге, третє – зняття недоторканності, дозвіл на відкриття справи і дозвіл на арешт, – пояснив Ігор Побер.

Окрім цього, нардеп попередніх скликань вказав на те, що усі законопроєкти, які пропонує нова влада, потребують доопрацювання.

– Наприклад, «Здай корупціонера – отримай винагороду» – незрозуміло як це працюватиме. Хороша ідея, але як завжди недопрацьована. Адже ця людина повинна бути захищеною, а інакше анонімно можна написати будь-що та спровокувати купу проблем. Не уявляю цього закону у дії, – додав Ігор Побер.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ