Читайте нас в соціальних мережах

Ігор Побер: «Організатори маршу у Києві – серйозні й дисципліновані, вони аж ніяк не здатні на дрібні провокації»

Понеділок, 14 жовтня 2019 18:09
Кілька десятків тисяч людей сьогодні, у День захисника України, взяли участь в акції «Ні капітуляції!».
Націоналістичні організації та ветерани АТО виступили проти узгодження так званої «Формули Штайнмайєра».
 
Деякі політики вважають таку ходу політично замаскованою та навіть висловили припущення щодо оплати учасникам тисячі гривень. Таку заяву спершу зробив глава фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія, але потім вибачився перед активістами. Мовляв: «В мене не було наміру їх образити, але вийшло так, що я це зробив – за це я і вибачаюсь».
 
На думку народного депутата України VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігоря Побера, від націоналістичних організацій та ветеранів, які організували ходу, не слід очікувати ніяких провокацій.
 
– День захисника України у свято Покрови почали відзначати нещодавно. Раніше – це був День українського козацтва та релігійне свято. Не варто прив’язувати ходу до якихось політичних сил, адже ще задовго до входу в ВРУ «Свобода» на чолі з Тягнибоком організовувала багатотисячні смолоскипні марші. Вони збирали до 30 тисяч учасників. Так було ще багато років тому, тож зараз закиди про провокації – недоречні. Кожного разу ці марші проводять на високому рівні організації, все доволі дисципліновано. ДУК, «Нацкорпус», «Азов» - далеко не були фанами експрезидента Петра Порошенка, тому абсурдно звинувачувати їх у змові з ним. Багато людей закидають учасникам акції, що вони роблять картинку для Росії. Люди вийшли висловити свою позицію, а Росії і так все завжди не подобається. Сьогодні ввечері у своїх ефірах вони називатимуть акцію «нашестям» та критикуватимуть на повен голос. Але для них це – вже традиція. Організатори ходи – серйозні та організовані. Ці люди пройшли війну, тому, думаю, дрібні провокації – не для них, – пояснив Ігор Побер.
 
До слова, марш відбувся під гаслом: «Захистимо українську землю заради майбутнього наших дітей! Від зовнішнього ворога — московитів, від внутрішнього ворога — олігархів-латифундистів!». Захід розпочався мітингом біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Опісля учасники Маршу традиційно вирушили ходою центральними вулицями Києва.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар