Читайте нас в соціальних мережах

Поплавський: Необхідно продовжити мораторій на продаж землі та провести інвентаризацію

Четвер, 11 липня 2019 17:22
Необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі та провести інвентаризацію.

Про це народний депутат та лідер «Аграрної партії» Михайло Поплавський заявив у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

«Коли «Аграрна партія» пройде в парламент, то перше, що ми зробимо, – це зупинимо цей бездарний розпродаж українських чорноземів. Сьогодні 10,5 мільйонів гектар – це державна власність. Десь 30,5 мільйонів га – це пайовики. А три-п’ять мільйонів гектар землі – на чорному ринку, вони не враховані, в кадастрі їх немає. А якщо в кадастрі немає, то йде приховане скуповування землі за копійки», – вважає парламентар.

За його словами, розпродаж землі є метою закордонних «партнерів» та українських олігархів.

«Сьогодні українських олігархів та закордонних наших «партнерів» цікавлять тільки наші чорноземи та ліс-кругляк. Їх не цікавлять люди, українське село, медицина, школи. Ми для них – сировинний придаток їхніх корпорацій», – зазначив народний депутат.

Політик вважає, що зараз конче необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі.

«Як лідер «Аграрної партії», я впевнений, що необхідно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі, провести інвентаризацію всіх земель, щоб вони були у кадастрі, держава керувала, а Верховна Рада України контролювала цей процес», – підсумував Михайло Поплавський.

Нагадаємо, що 2 липня відомий український співак Олег Вінник підтримав Аграрну партію та заявив, що братиме участь у всеукраїнському агітаційному турі на її користь.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ