Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині набирає обертів флешмоб #STOP_реванш

Вівторок, 09 липня 2019 11:15
Події, що останнім часом відбуваються в Україні, відверто бентежать, адже проросійські сили усіма способами намагаються себе проявити у різних сферах життєдіяльності нашої країни.

Чого лише варті намагання скасувати закон про українську мову, переглянути реєстрацію про автокефальну православну церкву України, розгляд судом скасування закону про люстрацію тощо.

Для того, щоб не допустити проросійського реваншу та зберегти українське, кандидати у депутати до Парламенту від Тернопільщини від політичної партії «Європейська солідарність» закликали громадськість та усі проукраїнські політичні сили, котрі відстоюють державницьку позицію, об’єднатися в єдиному розумінні й усвідомленні та зупинити наступ на Україну. Вони також ініціювали челендж #STOP_реванш та закликали протидіяти проросійським силам.

Кадрові призначення нової влади – небезпека для всієї України

«За моєю спиною прапор, котрий висів у моєму кабінеті голови обласної адміністрації, – розпочав свій виступ на прес-конференції екс-очільник Тернопільщини, а тепер кандидат у народні депутати від Тернополя по мажоритарному округу №163 Степан Барна. – Цей прапор для мене не просто полотно. Він підписаний військовими, котрі будували фортифікаційні споруди в Луганській області на першій лінії оборони. І сьогодні мене найбільше хвилює те, що 44-та окрема артилерійська бригада, котра дислокуються у Тернопільській області, а зараз тимчасово – у Луганській, буде перебувати на території, якою керуватиме Віталій Комарницький – новопризначений Луганської військово-цивільної адміністрації. Це людина, яка у 2014-ому була членом фракції Партії регіонів у Луганській обласній раді та голосувала за введення російських військ на територію Луганщини. Хвилює, що керувати Донецькою військово-цивільною адміністрацією призначили Павла Кириленка, людину, яка навіть не приховує, що його брат воює в збройних з’єднаннях терористів і проросійських найманців у Донецькій області. Ці кроки становлять небезпеку для всієї України».

Степан Барна наголосив, що команда «Європейської солідарності» принципово відстоювала українські цінності й надалі це робитиме. Першими перемогами сьогодні можна вважати скасування реєстрації кандидатів в депутати до Верховної ради – Клюєва та Шарія, не прийняте рішення Конституційного суду про скасування люстрації та те, що радіостанція «Армія-FM» продовжить свою роботу.  

 

«Ворог найбільше бє по гідності»

Про те, що сьогодні реваншизм проросійських сил набуває дуже яскравих барв і стає реальним, наголосив й народний депутат України, а сьогодні також кандидат у депутати до Парламенту по мажоритарному округу №165 Тарас Юрик. «Ми бачимо тотальний, а не покроковий наступ на все українське. Ми бачимо атаку. І її частиною є оточення президента Януковича. Це люди, які за часів президента Порошенка втекли, бо розуміли, що в українській Україні їм нічого робити. А тепер знову почуваються вільно і намагаються розвернути нашу країну в сторону Росії. Тому сьогодні від кожного українця залежатиме, чи збережемо ми Україну. Бо українців врятують лише українці і це ключовий фактор в усіх наших подальших діях», – зазначив Тарас Юрик.

Не менш тривожним дзвіночком є й заяви щодо скорочення фінансування на армію та зменшення кількості госпітальєрів в умовах війни. Це, переконаний народний депутат України і тепер ще й кандидат у депутати до ВР по південному мажоритарному округу №167 Олег Барна, є ніщо інше як здача інтересів нашої країни. «У 2014-ому я служив у Станиці Луганській. Тоді ми зробили серйозні укріплення, щоб не дозволити ворогу просуватися. Тому, очевидно, коли наші Збройні сили відійдуть на кілометр – це означає наступне: Станиця Луганська, яку обороняли наші війська, буде здана. А здача цих позицій – це здача України, прикрита гарними гаслами: «мир за будь-яку ціну», що фактично є миром на умовах капітуляції», – підкреслив Олег Барна.

Не допустити проросійського реваншу закликає й кандидат у народні депутати по північному мажоритарному округу №164, доброволець Валерій Чоботарь. «Під час моєї перевиборчої роботи ключовим є слово «гідність». І гідність – це те, по чому сьогодні б’є ворог. Як це можна зробити? Показати, що будь-які жертви марні. Сьогодні я звертаюся до усіх політичних сил, які називають себе державницькими: коли ви мовчите, надіючись на те, що потрапивши в парламент зробите коаліцію з лідируючою поки що політичною силою і не озвучуєте що відбувається, то завдяки вашому мовчанню вбивається українська гідність. І потім уже може бути пізно. Я також звертаюся до людей і прошу їх зрозуміти, що вибори – це про власний вибір і про усвідомлення власної відповідальності. Тому що будь-який вибір має наслідки. І не Росія буде винна у втраті нашої державності, не якась політична сила, ми самі маємо можливість її знищити. Тому дуже прошу: підійдіть з усвідомленням до того, що зараз відбувається та з усвідомленням насамперед наслідків нашого з вами вибору», – акцентував Валерій Чоботарь. 

Додати коментар