Читайте нас в соціальних мережах

«Лещенку повинні висунути підозру за розголошення таємниці слідства», – Ігор Побер

Четвер, 16 травня 2019 13:18
Генеральний прокурор України Юрій Луценко нещодавно звинуватив народного депутата Сергія Лещенка у розголошенні таємниці досудового слідства у справі «амбарної книги Партії регіонів» й спробі вплинути на вибори у США в 2016 році.
 
Як заявив Генпрокурор, нардепу Лещенку загрожує висунення підозри за оприлюднення на своїй сторінці у facebook даних слідства у справі так званої «чорної каси Януковича», яка привела до втручання в американські вибори з української території. Також Юрій Луценко назвав Лещенка «політичним скунсом».
Подібна заява Генпрокурора викликала хвилю несхвальної критики на його адресу та стала однією з найбільш обговорюваних тем в українській політиці. Своєю думкою щодо скандалу з Сергієм Лещенком поділився і депутат ВРУ з Тернопільщини Ігор Побер.
 
Так, на думку народного обранця, Лещенку таки варто вручити підозру за оприлюднення матеріалів слідства. Разом з тим, Ігор Побер переконаний, вплинути на хід виборів у США в 2016 році його колега не міг.
 
– Я вважаю, що Юрій Луценко як завжди був на висоті. Так, він деколи не підбирає слів, однак, завжди називає речі своїми іменами. І якщо Генпрокурор назвав Лещенка «політичним скунсом», то так і є. Пан Лещенко вже неодноразово світився у різних скандалах і всюди йому вдавалось «наскунсити». Я цілковито погоджуюсь із тим, щоб правоохоронці висунули йому підозру за оприлюднення інформації про «чорну касу партії регіонів», оскільки ці дані були таємницею слідства. Проте я гадаю, що мій колега-депутат не є політиком такого високого рівня, щоб чинити вплив на хід американських виборів,  поділився своїм баченням Ігор Побер.
 
Також нардеп зазначив, що чимало запитань викликає і те, що Сергій Лещенко нещодавно придбав квартиру у центрі Києва вартістю в півмільйона доларів. На думку Побера, правоохоронці повинні ретельно перевірити те, за які саме кошти здійснилась така покупка.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ