Читайте нас в соціальних мережах

«Знайдеться багато охочих виконувати роботу Коболєва за менші гроші» - Ігор Побер про зарплати керівництва «Нафтогазу»

Понеділок, 21 січня 2019 14:19
Після 22 березня уряд укладатиме новий контракт із НАК «Нафтогаз». Як зауважив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, черговий договір передбачатиме «нормальні» зарплати та премії для керівництва компанії.
 
На думку депутата Верховної Ради з Тернопільщини Ігоря Побера, прем’єр дотримає обіцянки і жодних протистоянь не виникне, адже в сьогоднішній економічній ситуації не припустимо, щоб голова та члени правління «Нафтогазу» отримували мільйонні заробітні плати чи премії.
 
- Буквально два місяці тому на годині запитань до уряду один із моїх колег запитав Володимира Гройсмана щодо захмарних зарплат керівництва «Нафтогазу». Як відповів прем’єр, в березні закінчується діючий контракт. Звісно, що його продовжуватимуть, однак, саме тоді переглядатимуться мільйонні заробітні плати. Я переконаний, що жодних протистоянь не буде. Якщо під час укладання нового договору комусь щось не сподобається, то знайдеться чимало охочих виконувати роботу Коболєва і за значно менші гроші,- підмітив народний обранець.
 
Ігор Побер також назвав і розмір річної зарплати глави НАК «Нафтогазу» Андрія Коболєва.
 
- Варто зазначити, що пан Коболєв отримує близько 1,800 млн доларів у рік, а сам контракт із «Нафтогазом» був підписаний у 2014 році ще до правління Гройсмана. Вибачте, але при наших реаліях ви уявляєте собі, яка це зарплата? У нас в країні розмір «мінімалки» у 2019 році трохи більший 4 тисяч гривень. Окрім того, за перемогу над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі, наглядова рада «Нафтогазу» вирішила виплатити премії керівництву на суму в понад 46 мільйонів доларів. Так, суд вони виграли, проте кошти від «Газпрому» Україна ще не отримала, а премії вони вже виписали наперед, - обурився нардеп.
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар