Читайте нас в соціальних мережах

«Воєнний стан дозволить перевірити армію та готовність резервістів», – Ігор Побер

Понеділок, 03 грудня 2018 19:55
Верховна Рада України 26 листопада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 діб у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії та в 10 областях.
Таке рішення зазнало не лише підтримки, але й критики народу та деяких політичних сил.
 
На думку народного депутата з Тернопільщини Ігоря Побера, ніякої істерики через воєнний стан в Україні немає, так як це показують російські ЗМІ. Навпаки, паніка, яку поширюють на телеканалах РФ, демонструє, що ми на правильному шляху.
 
– На сьогодні ми бачимо, що немає істерики – сіль не скупляють масово, діти окопи не риють так, як це показують на російських телеканалах. Звісно, є багато спекуляції щодо введення воєнного стану, але таке рішення справді потрібне для мобілізації нашої країни, наших військових. За цих 30 днів ми зможемо побачити ті недоліки, які в нас є, на випадок, якщо, не дай Бог, щось станеться. Ми перевіримо стан армії та резервістів,  пояснив Ігор Побер.
 
Нардеп також наголосив, що воєнний стан варто було б запровадити ще у 2014-му році, коли анексували Крим. На його думку, це дало б змогу уникнути багатьох смертей та конфліктів. Разом з тим, в той період не було такої можливості, оскільки військові РФ відкрито не воювали, а сама країна-агресор заперечувала участь своїх солдат.
 
- Нового я нічого не скажу, під час Іловайська, під час Аеропорту, під час Дебальцево «русских там не было». Тоді на усіх російських телеканалах говорили, що там воювали наші шахтарі та металурги, які знайшли танки і гради в шахтах. Тим більше, російські військові відкрито не воювали під прапором РФ. А напад на Керченській протоці на українські судна здійснювався відкрито російською стороною під їхніми стягами. Саме тому була потреба та змога, вводити воєнний стан, -зауважив Ігор Побер.

 

 
 
 
 



ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар