Читайте нас в соціальних мережах

Лідер Тернопільської «За життя» позиватиметься до суду на обласну раду за «Мораторій на публічне використання російськомовного продукту»

П'ятниця, 09 листопада 2018 15:23
Очільник Тернопільського обласного осередку політичної партії «За життя» Олександр Кравчук позиватиметься до суду на Тернопільську обласну раду, через проголосоване на нещодавній сесії «мовне питання».
 
Так, 6 листопада під час другого пленарного засідання Х сесії облради, депутатський корпус проголосував за накладення «Мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Тернопільської області». Згідно цього рішення на Тернопільщині у будь-якій формі забороняється використання російськомовної культурної продукції до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.
 
Як наголосив очільник тернопільської «За життя» Олександр Кравчук таке рішення – є прямим порушенням Конституції України та низки інших законів. Більше того, проголосований проект рішення є черговим яскравим прикладом «подвійних стандартів», за якими живе нинішня влада.
 
- Перш за все хочу наголосити на тому, що рішення, яке прийняли депутати під час сесії обласної ради, є протиправним та несправедливим щодо наших хлопців, які захищають Україну, ризикують власним життям і здоров’ям. Адже на сході країни є не лише україномовні солдати, там багато українських російськомовних бійців. І всі вони борються за наш спокій та мир, за збереження незалежності нашої держави та за демократію. Можливо, обласній раді варто винести питання щодо прийому в українську армію за мовною ознакою, щоб туди не дай боже не потрапляли російськомовні українці?, - іронізує Олександр Кравчук та зазначає: - якщо вони так переймаються мовним питанням і приймають подібні рішення, то чому під час відвідин Києва переходять на спілкування виключно російською мовою? Насправді, проголосований мораторій показує на скільки далекими в окремих питаннях ми є від демократії. Влада досі продовжує ділити усіх на «чорних» та «білих». Це неправильно. По-друге, мораторій на використання російськомовного культурного продукту в межах нашої області – черговий «подвійний стандарт» нинішньої влади. Так виходить, що з трибун на сотні телекамер наші політики кричать про припинення будь-яких відносин із Російською Федерацією, в той час як за «лаштунками» повним ходом іде торгівля із цією державою. Влада закупляє у неї газ, вугілля, харчову продукцію і т.д. Нашому обласному керівництву та тернопільським депутатам слід менше піаритись подібним чином і більше працювати над реальним розвитком та покращенням економіки, благоустрою Тернопілля.
 
Лідер тернопільської «За життя» також додав, що рішення, прийняте на сесії обласною радою, порушує частину 3 статті 10 Конституції України (в Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України; статтю 43 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»; статті 4, 5 і 10 ЗУ «Про культуру»; статтю 1 ЗУ «Про національні меншини»; статтю 1, 2, 6 ЗУ «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Окрім того, проголосованим рішенням порушуються принципи та норми окремих міжнародних домовленостей.
 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Оксана 15.11.2018, 10:18
Леонід це повний бред!!!! ....Як би наші хлопці говорили на українські не було б війни ((не зомбуйте
Скарга
0 #2 Леонід 14.11.2018, 05:28
А чому ті хлопці розмовляють російською, бо їх таким російськомовним продуктом присадили на неї.А якби не було цього російськомовног о продукту, то не було б і російськомовних в нашій країні і війни не було б.
А кого ти там "За життя" захищаєш - Рабіновіча з Медведчуком?
Скарга
0 #1 Оксана 10.11.2018, 17:25
І не за таку владу вони померли!!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ