Читайте нас в соціальних мережах

Про результати роботи, напрямки діяльності та ідеальне місто розповів новообраний депутат Тернопільської міськради Андрій Стукало

Понеділок, 16 квітня 2018 12:28
Сьогодні, 16 квітня, виповнюється рівно місяць як у депутатському корпусі Тернопільської міської ради з’явились нові обличчя. Серед тих, то отримав депутатський мандат, молодий та перспективний політик Андрій Стукало від фракції ВО «Свобода», який представлятиме інтереси 25 округу.
Ми поспілкувались із депутатом та поцікавились його здобутками за місяць, планами роботи в майбутньому та дізнались, що він полюбляє робити у вільний від політики час.
- Знаю, що під час минулих місцевих виборів саме Вас обрала більшість жителів 25 округу, однак, потрапити до міської ради через зміни у виборчому законодавстві не вдалось. Розкажіть чим займались у цей час до сьогодні?
- Незважаючи на те, що не пройшов у міськраду, хоча виграв вибори на окрузі із переконливою перемогою, я й надалі працював над вирішенням різноманітних соціально-побутових питань своїх виборців: допомагав писати звернення у різні інстанції міста, надавав юридичні консультації, оскільки є юристом за фахом; разом із виборцями ми домагались проведення ремонтів на прибудинкових територіях нашого округу. Тобто за той час нам вдалось досягнути певних результатів у житлово-комунальній сфері. Зокрема, покращилось прибирання дворів у деяких будинках, були проведені поточні ремонти як в окремих будинках, так і на прибудинкових територіях. Також у під’їздах по вулиці Героїв Крут, 5 були замінені вхідні двері тощо. Зараз, отримавши мандат, я й надалі працюю у цьому напрямку, оскільки, на превеликий жаль, двори і будинки нашого округу і досі перебувають у жахливому стані.
29249453 1598930846872433 7498426820463689728 n
- 16 березня на 23 сесії міської ради згідно рішення ТВК Ви стали депутатом. Розкажіть, що вдалось вже зробити за цей місяць?
- Будучи депутатом Тернопільської міської ради ставлю собі за ціль вирішувати поточні соціально-побутові та інші гострі проблемні питання моїх виборців і тернополян не лише в найкоротші строки, а й з позитивним рішенням. Адже оперативність – це демонстрація взаєморозуміння та поваги між виборцями та депутатом, що в наш час велика рідкість. За неповний місяць свого депутатства я вже встиг надіслати більше 50-ти депутатських звернень. Крім того, до мене часто звертаються мешканці й за матеріальною допомогою. За цей місяць надав більше 10-ти тисяч гривень із депутатського фонду. Кошти виділяв не лише своїм виборцям, а й тернополянам з інших округів. На даний час, по допомогу звертається і велика кількість бійців АТО. Стараюсь допомогти кожному і надаю кошти. Крім того, на окрузі є проблеми утеплення будинків. Одним із таких є будинок по вулиці Довженка 3-А. Він зданий в експлуатацію у 2003 році, але через неякісну роботу забудовника з’явились певні проблеми, які негативно впливають як на стан, так і на зовнішній вигляд будівлі. Якраз зараз працюю над цією проблемою спільно із ініціативними мешканцями 3-го під’їзду. Також нещодавно звернулись люди не з мого округу - із вулиці Листопадової щодо поточного ремонту прибудинкової території. На моє приємне здивування, ЖЕК оперативно зреагував і проблему ми вирішили.
- Відомо, що Ваш округ має чимало проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства. Чи займатиметесь їхнім вирішенням і на що звертатимете увагу першочергово?
- Проблематика округу мені добре відома і тому, я посилено стараюсь вирішувати її, вимагаючи від начальників управлінь міської ради виконання своїх повноважень, оскільки вони прямо відповідальні за стан справ. Знаєте, в цьому мабуть полягають і найбільші труднощі, з якими зіткнувся ставши депутатом. Наші чиновники шукають 10 причин аби не зробити, аніж піти на зустріч і вирішити проблему. Що ж стосується найгострішого питання мого округу – це доволі критичний стан доріг за 13-тьма різними адресами. Також це капітальний ремонт м’якої покрівлі будинків, встановлення нових дитячих майданчиків, утеплення будинків, розширення проїзних частин, створення паркувальних місць тощо (найбільше цього потребують будівлі і двори на Лесі Українки,8,10 і 12; Довженка 1,3,7,9; Героїв Крут 4,5,6,9 і 11). Я б сказав, що 85% тих, хто до мене звертається – приходять із проблемами, що стосуються житлово-комунальної сфери. Тому продовжуватиму роботу в цьому напрямку, допомагатиму відповідно до своїх повноважень. Зокрема, домагатимусь, аби провели поточний ремонт на більш нагальних ділянках округу. Вже, коли можна буде внести зміни до титульного списку капітального ремонту чи коли формуватимуть новий на наступний рік, обов’язково внесу у список ті двори округу, які вже не підлягають поточному ремонту, а потребують саме капітального.
IMG 12
- Депутат – та людина, яка представляє не лише інтереси своїх виборців, а й в цілому повинна працювати над розвитком міста. У яких напрямках працюватимете для Тернополя?
- Перш за все, щиро радий, що зможу втілювати в життя Програму захисту Українців у стінах Тернопільської міської ради, якісно, практично та реально впливати на стан речей у нашому місті. Загалом моєю програмою передбачена робота у різних сферах: освіта, культура, спорт тощо. Хочу домогтись створення та проведення системних “круглих столів” за участю науковців, духовенства, та інших громадсько-політичних діячів. Щоб під час таких зустрічей спільно обговорювались та вирішувались гострі проблеми у різних сферах суспільного життя. Також докладу зусиль і до збільшення та піднесення на новий рівень різноманітних культурних заходів та фестивалів міжнародного значення. Ми повинні підтримувати місцевих культурних діячів, зокрема, це стосується музичних та творчих колективів. Також працюватиму над змінами регламенту помічників депутатів. Власне я був 8 років помічником-консультантом депутатів міської ради. Я прекрасно знаю, хто такий помічник і які труднощі є у його роботі. Тому хочу розширити їхні права, адже у них надзвичайно багато обов’язків. Наприклад, переконаний, що помічник повинен отримати, так само як і депутат, право позачергового прийому. На мою думку, це дозволить пришвидшити та покращити роботу депутатів; в результаті – це допоможе місту.
- Чи збільшилась кількість громадян, які звертаються до Вас по допомогу?
- Так, особливо збільшилась кількість тернополян з інших округів. Я завжди радий та готовий вислухати кожного і допомогти. Тим більше, що відповідно до законодавства я повинен проводити раз в місяць зустріч із виборцями. Я відкрив громадську приймальну за адресою вул. К.Савури, 3 - "ПП «Наш дім», де здійснюю прийом тернополян кожної першої п’ятниці місяця з 16:00 – до 18:00. Також хочу акцентувати увагу на тому, що мій номер телефону є у всіх виборців і за потреби я можу зустрітись з ними в будь-який момент в зручний для них час, тобто, не чекаючи чергового прийому. Крім того, додатково на окрузі на зупинці Лесі Українки, а також на вулиці Героїв Крут розміщені у неділю агітнамети «Свободи». У них будуть так-би мовити мої мобільні громадські приймальні, куди люди зможуть приносити свої заяви. Гадаю, що ці намети діятимуть і в середу. Як бачите, кожен мій виборець та й інші жителі міста можуть без проблем до мене звернутись.
29216897 1598931270205724 4157253614944911360 n
- Можна сказати, що за цей місяць Ви цілком звикли до своїх обов’язків і навантаження. Ви багато працюєте з виборцями. Однак чи залишається у Вас час на улюблене заняття, яке допомагає відпочити від роботи?
- Так, воно у мене є. Я вже півтора роки займаюсь спортом – марафонським бігом. Мені це допомагає залишатись у чудовій фізичні формі та й отримувати задоволення. До речі, марафонський біг – ще один напрямок моєї роботи. Старатимусь, і на разі думаю над концепцією, розвитку такої бігової культури в нашому місті. Адже заняття бігом - зараз актуальне, багато хто займається ним.
На останнє запитання про те, яким має бути ідеальне місто, Андрій Стукало відповідає: те, в якому розвинута інфраструктура, присутній хороший інвестиційний клімат та широкий розвиток підприємництва, де кожен може особистісно реалізуватись та забезпечити для себе гідне життя. На його думку, місто має робити акцент і на енергозбереженні, оскільки це дозволить економити кошти. Не менш важливим є й розвиток туризму, а ще – особистісна культура жителів міста. Свободівець також наголосив, що за спільної активної роботи у Тернополя є всі шанси стати саме таким містом.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ