Читайте нас в соціальних мережах

Микола Люшняк пропонує «відщепити» частину акцизу на алкоголь для розвитку інфраструктурних проектів області

Субота, 17 березня 2018 11:11
дею виділити частину коштів від акцизу на готові алкогольні напої для реалізації нових інфраструктурних проектів області запропонував народний депутат України Микола Люшняк.
Про це нардеп з Тернопільщини заявив на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, що відбулось у Збаразькому замку 16 березня.
– Я прошу бюджетний комітет зважити на специфіку регіону, яка була запроваджена у 2015 році. Йдеться про фінансування ремонту і реконструкції доріг за рахунок перевиконання митних надходжень. Це дало можливість прикордонним областям нашої держави використовувати ці кошти і частково відбудовувати свою транспортну структуру. Тернопільщина, на жаль, не могла повною мірою скористатись цим експериментом. Я два роки поспіль подаю поправки в Податковий та Бюджетний кодекси України для того, щоб «відщепити» частину акцизу, який йде від готових алкогольних напоїв у бюджети області, – пояснив Микола Люшняк.
Нардеп зауважив, що Тернопільщина загалом виробляє 10-15 % харчового спирту від загального обсягу споживання нашої держави.
– Якщо ми отримаємо 10 % від акцизу, то будемо мати додаткові кошти, які можна було б прописати на інфраструктурні проекти, – підсумував Микола Люшняк.

Додати коментар