Читайте нас в соціальних мережах

«Жодні зміни в законодавстві не завадять притягнути винних у справі Майдану до відповідальності» - Ігор Побер

П'ятниця, 06 жовтня 2017 08:28
Судова реформа прийнята. Для цього парламентарям знадобилось аж 3 пленарні тижні, впродовж яких були розглянуті більше 4 тисяч поправок.

Попри те, що за зміни в судовій системі проголосувало 234 народні обранці, знаходяться й ті, хто продовжує активно їх критикувати.
Особливо з негативними оцінками виступають щодо скорочення термінів досудового слідства. Аргументують це тим, що внаслідок таких змін припиниться розслідування злочинів, скоєних під час Євромайдану.
- Багато хто критикує прийняті зміни в судочинстві, особливо через скорочення термінів досудового слідства, адже це нібито призведе до закриття розслідування по справі Майдану. Однак, я переконаний, цього не потрібно боятись, бо винні за розстріли будуть притягнуті до відповідальності. Ця справа – це справа честі й ніякій владі невигідно її закривати. А якщо це зробити, то просто буде черговий майдан. Попри критику судової реформи, вона давно була необхідна й повинна позитивно вплинути на судочинство в країні. Найголовнішим є те, що з прийняттям цієї реформи найближчим часом запрацює Верховний Суд України, - наголошує народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.
Нагадаємо, зміни в судовій системі України були прийняті у вівторок, 3 жовтня. Найбільше серед тих, хто проголосував реформу – депутати з фракції БПП – 111. Також «за» проголосувало 70 обранців із Народного фронту, 20 з опозиції, 10 – група Воля Народу, 17 – група Відродження та 1 радикал. Батьківщина та Самопоміч за судову реформу не віддали жодного голосу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ